08 Mart 2017 10:31

Dilek Doğan davası: Polis kasten öldürmekten yargılanmalı

Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın avukatı Cemal Yücel, sanığın 'kasten insan öldürme' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Paylaş

İstanbul Sarıyer'de 18 Ekim 2015'te gerçekleştirilen ev baskınında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili açılan davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. İzleyici ve basına kapalı gerçekleştirilen duruşmaya, sanık polis katılmadı. 50’nin üzerinde avukatın taraf olarak girdiği duruşmayı, Doğan’ın ailesi izledi.

AİLESİ GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEMEDİ

Duruşma, hafta içerisinde olay gününe ait geri getirilen görüntülerin izlenmeye başlanması ile başladı. Görüntülerin izlendiği sırada Doğan’ın ailesi, görüntüleri izleyemeyerek duruşma salonunda çıktı. 

'DOĞAN'IN VURULMASI İDEOLOJİK DÜŞMANLIK'

Ardından Doğan’ın avukatlarından Avukat Cemal Yücel savunma yaptı. Yücel, “Sayın yargıçlar önünüzdeki dava basit bir adam öldürme davası değildir. Tutuklama kararı vermemek için uğraştınız. O kadar ki bize tutuklama talep etmeyi bile yasakladınız” dedi. Yücel, görüntülere ilişkin ise, “Görüntülerden anlaşılacağı üzere sanığın eli tetikte ve silahın hakimiyeti sanıkta. Siz de tartışıyorsunuzdur, biz de düşündük. Sanık bu kızı neden kasten vurdu: Nedeni; ideolojik düşmanlık. Sanığın 'Kasten insan öldürme' suçuyla cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Yücel’in ardından söz alan Avukat Tarkan Özdemir, dosya için avukatlar tarafından hazırlanan animasyonu mahkeme heyetine sundu. 

Duruşma, avukatların savunması ile devam ediyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’deki kadınlar dünya kadınlarına ses veriyor

SONRAKİ HABER

Adana Barosu: Kadına yönelik ayrımcılık devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...