08 Mart 2017 09:20

Kapatılan DİHA muhabiri Nedim Oruç beraat etti

Silopi’de sokağa çıkma yasakları sırasında yaptığı haberlerden dolayı tutuklanan kapatılan DİHA muhabiri Nedim Oruç, yargılandığı davada beraat etti.

Paylaş

 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında gözaltına alınarak tutuklanan kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Nedim Oruç’un yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü. Haberleri gerekçe gösterilerek “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “Suçu bildirmemek” iddiasıyla 5 ay tutuklu kalan Oruç, Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında beraat etti. 

Duruşmaya Nedim Oruç, avukatları ve arkadaşları katıldı. Mahkeme heyeti ilk olarak gizli tanık beyanlarına bu zamana kadar ulaşılamadığı, gizli tanığın beyanlarının yargılamaya bir etkisi olmayacağı kanaatine varılarak buna ilişkin karardan dönülmesine karar verdi. 

Daha sonra söz verilen Oruç, bir önceki duruşmada verdiği ifadeyi tekrar ederek yaptığı tüm faaliyetlerin gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledi. 

Mütalaasını veren savcı ise, üzerine atılı suç unsurlarının oluşmamasından dolayı Oruc'un beraatına karar verilmesini talep etti. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Oruç’un suçları işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatına karar verdi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Metrobüslerde ring dönemi başlıyor

SONRAKİ HABER

Alman Bakan: Nazi kıyaslaması kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...