30 Mart 2011 12:19

Komutanları, askeri önce dövüp sonra pencereden atmış

Van’ın Erciş İlçesi 10. Piyade Tugay Komutanlığı’nda askerliğini yaptığı sırada komutanları tarafından “linç edilircesine” dövülen ve “intihar ettiği” öne sürülerek hastaneye kaldırılan Diyarbakırlı er Yakup Yorgun (20), bir hafta aradan sonra ilk kez konuştu. Yorgun, üstleri tarafından döv&

Komutanları, askeri önce dövüp sonra pencereden atmış
Paylaş
Azim Yacan

Erciş 10. Piyade Tugay Komutanlığı Hava Savunma Taburu Karargah Bölüğü’nde askerliğini yapan Diyarbakırlı er Yakup Yorgun, 21 Mart akşamında bir yüzbaşı ile iki astsubayın şiddetine maruz kalması sonucu iç kanama geçirerek yoğun bakıma alınmıştı. Aldığı ağır darbeler sonucu iç kanama geçiren, kafasında kırık tespit edilen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Yorgun babasına komutanlarının kendisini dövdükten sonra binadan attıklarını söyledi. Komutanları ise Yorgun’un kendisini binadan atarak intihar etmek istediğini söylemişlerdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Yorgun’un babası, komadan çıkan ve ilk kez konuşan oğlunun verdiği bilgi doğrultusunda Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Baba Yorgun, oğlunun bir yüzbaşı ve iki astsubay tarafından darp edildiğini belirtti. Baba Yorgun oğlunun anlatımıyla yaşananları şöyle açıkladı: “Oğlum 21 Mart günü televizyonda Newroz kutlamalarını izlerken Fatih isimli bir uzman çavuşla tartışıyor. Bu sırada Yüzbaşı Oğuz Sarıoğlu, Savaş Sayın ve Servet Mutlu isimli başçavuşlar da tartışmaya katılıyor ve oğlumu alt katta dövdükten sonra üçüncü kata çıkarıyorlar. Orada da dövdükten sonra pencereden aşağı atıyorlar. Sonra da ‘İntihar etti’ diye tutanak tutuyorlar.”  Yorgun, oğlunun 7 gün boyunca ölümle pençeleştiğini ve haklarını arayacaklarını belirtti.

‘ASKERİYE ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR’

Oğlunun “intihar ettiği” öne sürülerek, hastaneye kaldırıldığını anlatan Baba Yorgun, oğlunun çok korktuğunu, sürekli sayıkladığını ve travma yaşadığını dile getirdi. Baba Yorgun, olayda sorumluluğu bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yorgun’un avukatı Avukat Dinçel Aslan da Van Askeri Savcılığı’na “Askeri yaralamak, darp etmek” suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (VanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

“Ülkemizde kriz yok elhamdülillah”

SONRAKİ HABER

Kadın hakları, dayanışma, fethiye...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...