07 Mart 2017 07:40

Schneider işçileri 8 Mart için çalışmalara başladı

Çiğli Organize'de Birleşik Metal İş üyesi olan Schneider işçileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine başladı.

Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde, DİSK Birleşik Metal İş sendikasında örgütlü olan Schneider işçileri, 160 yıl önce kadın işçilerin hakları için bedel ödedikleri günün anısına her yıl mücadele günü olarak kutlanılan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için işyerinde etkinlikler düzenliyor. Schneider işçileri,tüm işçileri bu konuda aydınlanmaya ve duyarlı olmaya çağırıyor.

Her dönem, kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze ve kadını değersizleştiren politikalara karşı sesini yükselten işçiler, bu döneme de, “Kadına, yaşamına, emeğine ve geleceğine engel olmak isteyenlere hayır” diyerek işçilerin görebilecekleri yerlere hem 8 Mart’ın tarihçesini hem de neden sahiplenilmesi gerektiğini anlatan yazı ve resimler astı.

Tecavüz girişimine direndiği için katledilen Özgecan Aslan’dan kendi işyerlerindeki mücadelelere kadar çeşitli resimlere yer verilen sergi dışında çarşamba günü de yapılacak video gösterimi ve söyleşi ile bu mücadeleyi, farkındalığı arttırmayı düşünüyorlar. İşyerindeki kadın işçi temsilcileri, Kadın Komisyonu Başkanı ve temsilcilerle beraber yapılan hazırlıklar işçiler tarafından da ilgiyle karşılandı.

Yıllarca evde, işyerinde, sokakta, okulda yani yaşamın olduğu her yerde sömürülen kadınlar olarak sadece bir gün değil her gün mücadele etmenin gerekliliğine vurgu yapan Schneider işçisi kadınlar, “ucuz emek” olarak görülmeye, esnek çalıştırılmaya, kadınları eve kapatacak politikalara karşı mücadele edeceklerini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kilyos’ta 10 ton atık toplandı, molozlar hâlâ kıyıya vuruyor

SONRAKİ HABER

ODTÜ’den 8 Mart yürüyüşüne polis tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...