06 Mart 2017 10:14

Çiğli Belediyesinde arabulucu süreci de sona erdi

Çiğli Belediyesinde arabulucu sürecinde anlaşma sağlamadı. Sendikanın belediye binasına grev kararını asması bekleniyor.

Paylaş

Çiğli Belediyesi'ne ait KAFESAN Şirketi'nde örgütlü Genel İş İzmir 5 Nolu Şube ile belediye yönetimi arasında devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 2 aylık TİS sürecinin ardından başlayan bir aylık arabulucu döneminde yapılan görüşmelerde de taraflar işçileri yakından ilgilendiren 22 maddede ilerleme kaydemedi. 

Belediyenin temizlik, fen işleri, park bahçe ve idari birimlerinde çalışan 740 işçiyi ilgilendiren, 2 yıllık yeni dönem toplu sözleşme kapsamında belediyenin' yüzde 7 zam ve ikramiyelerin 112 güne çıkarılması' teklifi, sendika tarafından kabul görmedi. Sendikanın bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından grev kararını işçilerle birlikte belediye binasına asması bekleniyor. 2 aylık grev sürecinde de anlaşma sağlanamazsa 740 işçi greve çıkacak ve belediye hizmetleri duracak.

'YÜZDE 7'NİN KABUL EDİLİR TARAFI YOK'

TİS teklifini Evrensel'e değerlendiren Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, enflasyon altındaki rakama kabul etmeyeceklerinin altını çizerek "Yüzde 7 hiç bir gerçekliği yansıtmamaktadır. Bu sözleşmeyi İzmir ölçeğindeki diğer sözleşmelerimizle aynı oranda bitirmeyi istiyoruz. Çalışanların sosyal haklarından kesintiler oluyor ve bu kesintiler ciddi rakamlara tekabül ediyor. Biz bu kesintilerin olmamasını istiyoruz. Belediye Başkanı Hasan Arslan, 4 bin 700 lira maaş verdiğini ve işçinin bunu kabul etmediğini söylüyor. Bu gerçek değil. İşçinin aldığı ücret, bu rakamın çok altında. Bu söylemler işçilerle halkı karşı karşıya getiriyor. Aldığımız ücretler 2 bin 300 civarında. Anlaşma sağlanamazsa grev hakkımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

SON TİS YÜZDE 19DA BİTMİŞTİ

Belediyede süreç adım adım greve ilerlerken, en düşük işçi ücretlerinin 2 bin 333 lira olduğu ilçede KAFESAN A.Ş. çalışanlarına son toplu sözleşme kapsamında yüzde 19 oranında zam yapılmıştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Livaneli: Sonunda biz kazanacağız

SONRAKİ HABER

Dilek Doğan’ın öldürülmesine dair yeni görüntüler yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...