05 Mart 2017 17:59

SİT alanında define arayan 5 kişi gözaltına alındı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların bulunduğu SİT alanında izinsiz kazı yapan 5 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Olay, Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Kermeyan Mahallesi Kale mevkiinde meydana geldi. Çevrede piknik yapan yuttaşlar jeneratörün sesli şekilde çalışmasından rahatsız olmaları üzerine jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler ellerinde kazma küreklerle sit alanında 5 kişinin gelişi güzel çevreyi kazarak define aradıklarını tespit etti. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ortaklaşa düzenledikleri operasyonda sit alanında izinsiz define arayan H. K, M.Y, N.İ, N.İ. ve M.A.yı yakaladı. 

Şüphelilerin üzerinde 1 adet jeneratör, 2 adet beton ve toprak delmekte kullanılan ilti takımı, 2 adet dedektör ve çok sayıda kazma ve kürek ele geçirildi. 

İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen şüphelilerin soruşturması sürerken, M.A.'nın iki ayrı suçtan aranması olduğu belirlendi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çin, 2017 hedeflerini açıkladı

SONRAKİ HABER

Yedek parça fabrikasında yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...