Mersinli kadınlar: 'Hayır'ımızda isyan var
Mersin Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Balıkçılar Barınağı önünde basın açıklaması yaptı.

İLGİLİ HABERLER

Hayır! Kadınlar geleceklerini kararttırmayacak

İzmir’de 8 Mart coşkusu: Kadın düşmanı politikalara Hayır!

Urfa'da 8 Mart'a polis saldırısı: 23 kadın gözaltında
Cemil UĞUR
Mersin
Mersin Kadın Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Mersin Balıkçılar Barınağı önünde bir araya geldi. “Bunca erkekliğe inat ‘Hayır’ımızda isyan var” ve “Kadınlar ‘Hayır’ diyor isyan büyüyor” dövizleri açan kadınlar sık sık “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa/Hayır dese” ve “Jin Jiyan Azadi” sloganlarını attı.
Etkinlikte, Kadın Platformu adına Demet Bayar konuşma yaptı. Bayar “Bizler toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında evde, sokakta, okulda, işte bizleri yok saymaya çalışan erkek egemen düzene karşı direnmeye devam edeceğiz. Yaşam, eşitlik, özgürlük, laiklik ve barış için isyan ve dayanışma ile hayatı hep birlikte örgütleyeceğiz. Şimdiye kadar hakkımız olanları özgürlüğümüzü nasıl direnerek kazandıysak, yine kazanacağız” dedi. Bayar, kadınları ‘Hayır’la bu heyecanı büyütmeye çağırdı.
Konuşmaların ardından 7 Renk Korosu sahne aldı. 7 Renk Korosu üyesi “Türkiye’nin ilk LGBTİ korosu olmak bizim için bir iddiadan çok aşk. Direnişin ve umudun kırıldığı sokaktan, okuldan, işten etkisiz hale getirilmeye çalışıldığımız bu süreçte müziği rehber edindik. 7 Renk Korosu olarak bireysel çıkmazlarımızı, işten atılmalarımızı, parasız kalmalarımızı, hapislere atılmamızı ve daha nice yaşadığımız olumsuzlukları geriye iterek, yüreklerimizi soldurmalarına izin vermeyerek inadına müzik, inadına aşk, inadına hayır dedik” dedi.
Evrensel'i Takip Et