05 Mart 2017 14:23

45 bin sivil Musul’u terketti

Uluslararası Göç Örgütü 45 binden fazla sivilin Musul’un batısındaki çatışmalar nedeniyle bölgeyi terk ettiğini açıkladı.

Paylaş

Irak’ın Musul kentinde IŞİD’e karşı yürütülen operasyon sürüyor. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 45 binden fazla sivilin Musul’un batısındaki çatışmalar nedeniyle bölgeyi terk ettiğini açıkladı. IOM verilerine göre, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin Musul’un batısına operasyon başlattığı 19 Şubat gününden bu yana sığınmacı sayısı artıyor.

Söz konusu 45 bin sığınmacının 25 Şubat’tan itibaren bugüne kadar geçen 9 gün içerisinde kaydedildiğini belirten IOM, bunların 17 bininin 28 Şubat günü kamplara geldiğini vurguladı.Cuma günü 13 bin sığınmacı karşılandı.

MUSUL OPERASYONU

Irak ordusu, IŞİD’in 2014’te işgal ettiği kenti kurtarmak için Ekim 2016’da operasyon başlattı. Musul’un doğusunu ocak ayında kurtaran askeri güçler, daha küçük fakat daha yoğun bir nüfusa sahip olan batıya yöneldi.

IOM, Musul operasyonunun başlangıcından bu yana toplam 200 bin sığınmacının kaydedildiğini ifade ediyor. Uluslararası kuruluşlar, çatışmalar nedeniyle bir milyon sivilin sığınmacı durumuna düşmesinden endişe ediyor.

EL BAB ÇEVRESİNDEN BÜYÜK SİVİL GÖÇÜ

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi (OCHA) ise, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle, yaklaşık 66 bin kişinin evini terk ettiğini açıkladı. Açıklamaya göre, el Bab ve Tadif’ten yaklaşık 40 bin, el Bab’ın doğusundaki yerleşim birimlerinden de yaklaşık 26 bin kişi yerinden oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den ‘Karargah rahatsız’ eleştirisi

SONRAKİ HABER

Bu kez Trump destekçileri sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa