04 Mart 2017 11:50

İHD: Hasta mahpus Devrim Burakmak serbest bırakılsın

İnsan Hakları Derneği, hasta mahpus Devrim Burakmak’ın serbest bırakılmasını talep etti. 

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, cezaevlerinde hasta mahpusların serbest bırakılması için her hafta olduğu gibi bu hafta da F oturumu gerçekleştirdi. Bu oturumda, hasta mahpus Devrim Burakmak’ın serbest bırakılması talep edildi.

Galatasaray Lisesi önünde "258. Hafta F oturması Devrim Burakmak serbest bırakılsın", "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır","Tecrit öldürüyor F tipi hapishaneler kapatılsın" pankartı açan tutuklu yakınları ve insan hakları savunucuları  "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", " Devrim Burakmak serbest bırakılsın", "Tedavi haktır engellenemez", "Tecrit iskencesine son", "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır", "Onursuz arama işkencesine son", "İnsan haklarıyla insandır", "Susma suça ortak olma", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları attı.

İnsan hakları savunucuları adına konuşan İkbal Eren, ülkede yeniden devreye sokulan savaş politikalarının ezilen bütün kesimleri etkilediği gibi hapishanelerde bulunan mahpusları da etkilediğine dikkat çekerek, “Ölüm sınırında bulunan ağır hasta mahpusların tahliyesi ve dışarıda tedavilerinin önü bir türlü açılmamaktadır, tedaviye ulaşma hakkı en temel insan hakkı olmasına rağmen onlar ne yazık ki adeta ölüme terk edilmektedirler”  diye konuştu.

Bu haftaki eylemde hasta mahpus Devrim Burakmak’ın durumuna dikkat çeken Eren, “Daha önceden de duyurmaya çalıştık ancak ne yazık ki sorun aynen devam ediyor. Hem de hiçbir çözüm üretilmeden, hastalığı ve çaresizliğiyle baş başa . Hasta mahpus Devrim Burakmak’a Metris R Tipi Hapishanesinde, Orhan Çelik adlı doktor tarafından şizofren teşhisi kondu. Beş kez intihar teşebbüsünde bulunan Burakmak sağlık raporlarına rağmen tahliye edilmiyor. Bu şartlar altında, ailesini tanıyamayan, kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan, defalarca bileklerini ve boynunu keserek intihar teşebbüsünde bulunan, şizofren teşhisi de konmuş olan birine nasıl ve hangi mantıkla hapishanede kalmasında sorun yoktur raporu verilebiliyor? Bu yaklaşım hasta mahpusları ölüme terk etmekten başka bir amaç taşımamaktadır” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Alman Belediyeler Birliği: Sorunu belediyelere yıkmayın

SONRAKİ HABER

Sandık güvenliği için çalışmalar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...