04 Mart 2017 07:16

Samsat'taki depremde deprem konutları da yıkıldı

Adıyaman Samsat'ta 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, devlet eliyle inşa edilen deprem konutları da yıkıldı.

Paylaş

Hacı Yusuf TOPALOĞLU

1998 yılında evleri baraj suyu altında kalan Samsatlıların, yeni Samsat’ta devlet eliyle yapılan konutları da depremle yıkıldı. 

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4 mahalle ve 16 köyde evleri kullanılamaz hale getiren 5.5 büyüklüğündeki deprem, devletin afadzedeler için yaptığı konutları gündeme getirdi. Tarihi Samsat ilçesinin 1998 yılında Atatürk Barajı'nın gölünün altında kalmasıyla Adıyaman'ın batısına yeni Samsat inşa edilmişti ancak bu evler ilk sarsıntıda büyük hasar gördü. 30 kişinin yaralandığı depremde hasar gören evlerin tamamı, yeniden inşa döneminde yapılan konutların olması dikkat çekti.

‘SAMSAT’IN ZEMİNİ UYGUN DEĞİL’

İlçe sakinleri, depremden önce de konutlarda çatlakların olduğunu söyledi. İlçenin şu an bulunduğu yere mühendislerin zamanında yapım izni vermemesine rağmen "Yapım için uygundur" raporunun hazırlatıldığını iddia eden ilçe sakinlerinden 51 yaşındaki 7 çocuk babası Bekir Ayhan,  "Bazı ailelerin arazileri buraya yakın olduğu için zorla da olsa 'Burada yapılır' raporunu hazırlattırdılar. Eğer böyle değilse araştırılsın, şimdi de buraya yapım izni çıkmaz" diye konuştu. 

‘KONUTLAR VERİLDİĞİNDE SAĞLAM DEĞİLDİ’

4 çocuk babası 70 yaşındaki Ahmet Vural, depremden önce de evlerinde çatlaklar olduğunu, müracaatlarından sonuç alamadıklarını ifade eden Vural, şunları söyledi: "Gördüğünüz gibi bu deprem ile birlikte perişan haldeyiz. Şuan çadır altında kalıyoruz. Derdimize bir çare bulsunlar. Ben emekliyim, bize yardım etmeseler emekli maaşımla kira parası dahi veremem.”

5 çocuk annesi 51 yaşındaki Meliha Kızıl da, “29 yıldır en azından 20 kez tadilat yapmışızdır. Her seferinde evin bir tarafından sıkıntı çıkıyordu, kendi imkânlarımız ile tadilat yapıyorduk. Bizim taleplerimiz bu evlerin yerine, yeni evler yapsınlar. Burada da yapmasınlar. Buranın zemini iyi bir zemin değil” diyerek isyan etti. 

Hasar tespiti çalışmalarının sürdüğü Samsat ve köylerinde, ilçe sakinleri AFAD tarafından verilen çadırlar da yaşamlarını sürdürüyor. (DİHABER) 

ÖNCEKİ HABER

Koruköy'de yasak boyunca ezanı da yasaklamışlar

SONRAKİ HABER

'TSK, Rakka çalışmalarını engellememeye dikkat etsin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...