03 Mart 2017 23:36

Aydın’da Kamu Emekçileri 15. kez gözaltına alındılar

Aydın’da işlerine geri dönmek için Kent Meydanında eylem yapan kamu emekçileri 15. kez gözaltına alındı.

Paylaş

KHK’lerle işleri ellerinden alınan kamu emekçileri, Aydın Kent Meydanında işlerine geri dönmek için seslerini duyurmaya çalışırken bugün de gözaltına alındılar.

Polisler tarafından abluka altına alınan alana gelen Eğitim Sen Aydın Şube Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri  Savaş İlhan, Eğitim Sen Aydın Şube Eğitim Sekreteri Yücel Karaosman ve Eğitim Sen Üyesi Kadir Özdemir zor kullanılarak gözaltına alındılar. Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen emekçiler, haklarında Kabahatlar Kanununa göre 15. kez para cezası uygulanarak serbest bırakıldılar.

Savaş İlhan “hukuksuz bir şekilde elimizden alınan işimizi, geri istiyoruz dediğimiz her defasında keyfi bir şekilde gözaltına alınıyoruz” diyerek, kendilerine yapılan uygulamalara tepkisini ifade etti. 

Her gün gözaltına alınmalarına tepki gösteren Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Almanya’daki toplantılarının iptal edilmesi üzerine söylediği sözleri hatırlatarak: “Adalet Bakanı Almanya’daki toplantılarının iptal edilmesi üzerine Almanya’da düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığını, ancak ülkemizde her isteyenin bu hakkı özgürce kullanabildiğini , sokağa çıkıp gösteri yapabildiğini  söyledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hangi ülkenin Adalet Bakanı acaba? Aydın’da yaşananları biliyor mu? İşimizi ekmeğimizi istediğimiz için hukuksuz ve keyfi bir biçimde 16 günde 15 defa işkence ile gözaltına alındık. Düşünceyi ifade hakkımız 15. kez engellendi. Sendikal haklarımız 15. kez engellendi. Toplantı ve gösteri hakkımız 15. kez engellendi” dedi.

“Başka ülkelerde kendilerinin haklarına el uzatılınca insan haklarını, demokrasiyi, ifade hürriyetini hatırlarlar” diyen Gün, “Ancak kendi yönettikleri ülkede kendi vatandaşlarına o hakları çok görürler, keyfi şekilde demokratik eylemleri yasaklarlar, işkenceyle gözaltına alırlar. Bizim ülkemiz gibi faşizmle yönetilen ülkelerde haklarımızı ancak direnerek koruyabilir ve geliştirebiliriz. Bu bilinçle diyoruz ki işimizi kazanana kadar direnişimiz sürecek ve sonunda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Bugüne kadar hukuksuz ve keyfi tutumların karşısında durduk. Bundan sonra da öyle olacak. İşimize geri döneceğiz” dedi.

Pazar günü yapacakları Şube Genel Kurula hazırlık çalışmalarından dolayı yarın (cumartesi) alana çıkmayacakları bilgisini veren Gün: “Pazar günü Genel Kurulumuzu büyük bir coşkuyla gerçekleştirdikten  sonra 6 Mart Pazartesi günü saat 15:00'de yine Kent Meydanındayız” dedi. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Baskının bastıramadığı zihinler

SONRAKİ HABER

'Bütün güç iktidarda olsa da ‘Hayır’ potansiyeli yüksek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...