02 Mart 2017 14:50

Fındıklı halkı ÇED toplantısı için bir araya geldi

Rize Fındıklı’ya yapılmak istenen HES için duyrulan ÇED toplantısı için bölge halkı bir araya geldi. Ancak HES şirketi toplantıya gelmedi.

Paylaş

Rize Fındıklı’da halkın hidroelektrik santrallere karşı yaşam alanı mücadelesi sürüyor. Arılı Köyü’nde bulunan Büyükdere üzerine PAR-EN Elektrik şirketi tarafından yapılmak istenen HES’in ÇED toplantısına karşı bölge halkı bir araya geldi. Toplantının Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacağı duyurulmuştu. Ancak HES şirketi toplantıya gelmedi.

‘Yaşam alanlarımız için direniyoruz’ pankartı arkasında bir araya gelen yaşam alanı savunucuları da basın açıklaması yaparak toplantının yapılacağı salona geldi. Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Avni Ertaş, “HES için çeşitli bahanelerle hep karşımıza çıktılar. Fındıklı, şirketlerin bugüne kadar giremediği ve yaşam savunucularının direnişlerinin başarıyla sonuçlandığı yerlerin başında geliyor. Her defasında gereken dersleri aldılar. Ara ara tekrar yokluyorlar” dedi.

Halk eğitim merkezinde nöbetçi bıraktklarını söyleyen Ertaş, “Şu ana kadar şirket toplantıya gelmedi. ÇED toplantısının referandum sonrası yeniden yapılacağını tahmin ettiklerini söyledi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

OHAL'de 103 bin kişi hakkında işlem yapıldı

SONRAKİ HABER

Dünyaya ilişkin acınası gerçekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...