02 Mart 2017 09:16

Menbic'de 'SDG-Rusya anlaşması' iddiası

Menbic Askeri Meclisi, 'Fırat Kalkanı' güçleri ile sınır oluşturan köylerin savunmasını Suriye ordusuna devretti.

Paylaş

Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı Menbic Askeri Meclisi, Menbic’in batısındaki güçleriyle 'Fırat Kalkanı'na mensup güçlerin arasında bulunan köylerin yer aldığı hattın savunmasının, Suriye ordusuna devredildiğini bildirdi.
 
Rudaw'ın haberine göre Menbic Askeri Meclisi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
“Siviller savunmak ve onları savaşın olumsuz etkilerinden korumak, Menbic’in güvenliğini sağlamak ve Türk ordusunun Suriye topraklarına yönelik işgal planlarını boşa çıkartmak Suriye topraklarında yaşayan bütün halklar için önümüze koyduğumuz hedeflerimizdir.
 
Menbic Askeri Meclisi olarak bu hedeflerimizi gerçekleştirmek adına belirtiyoruz ki, Menbic’in batısındaki güçlerimiz ile Türk ordusuna bağlı çeteler arasında bulunan köylerin yer aldığı hattın savunmasını, Rus yetkililerle yaptığımız ittifak gereği Suriye devlet güçlerine devretmiş bulunmaktayız.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, el Bab sonrası hedefin Menbic olduğunu belirtmiş, bunun ardından dün, TSK öncülüğündeki güçler, Menbic hattına doğru saldırı başlatmıştı.

ÇAVUŞOĞLU: BU HABERLER DOĞRU DEĞİL

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "El Bab'dan sonra Menbic'e doğru gideceğiz. Operasyon henüz başlamadı, taciz ateşi olabilir. ABD askerlerinin o bölgede olduğunu biliyoruz. Menbic'ten YPG'lilerin çekilmesini istiyoruz. Çekilmezlerse vuracağımızı daha önce söyledik" dedi.

Çavuşoğlu, mutabakat iddiasının da doğru olmadığını öne sürerek "Türkiye destekli muhaliflerle olan cephedeki köylerin Suriye ordusuna verilmesi konusunda Rusya ile anlaşmaya varıldığı gibi haberler çıkıyor, bunlar doğru değil. Biz ABD ve Rusya'yla her gün görüşüyoruz. Rakka operasyonu dahil burada neler yapılacağını görüşüyoruz. 10 Mart'ta biliyorsunuz Rusya'ya gidiyoruz. Lavrov'la süreci koordine ediyoruz."  dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Osmanlı hepinizi kılıçtan geçirecek' sözü meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen yöneticileri Zonguldak valisi ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...