02 Mart 2017 05:47

Twitter'dan 'taciz içeren içerikleri' azaltacak güncelleme

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, taciz içeren içerikleri azaltmak amacıyla yeni bir güncelleme yayınladığını duyurdu.

Paylaş

Twitter, taciz içeren içerikleri azaltmak, kullanıcı deneyiminin kontrol edilebileceği araçları çeşitlendirmek ve yapılan işlemler konusunda daha açıkça iletişime geçilmesine olanak sağlayan ek güncellemeler getirdiğini açıkladı. 

Rahatsız edici davranışlarda bulunan hesapların raporlanmamış dahi olsa tespit edilmesi için çalıştığını duyuran Twitter, takipçisi olmayanlara defalarca istenmeyen Tweetler atan veya Twitter Kurallarını ihlal edecek şekilde rahatsızlık verici davranışlar sergileyen kullanıcıların raporlanacağını duyurdu.

Söz konusu güncellemeye dair Twitter'dan yapılan açıklama şöyle:

"Platformumuz her türlü görüşün paylaşılması özgürlüğünü daimi olarak destekler, ancak bir hesap sürekli olarak Twitter Kuralları’nı ihlal ediyorsa biz de gereken önlemleri almayı göz önünde bulunduracağız.
lgoritmalarımızı temel alarak, taciz içeren davranışlar içerdiğinden kesinlikle emin olduğumuz hesaplarla ilgili hareket geçmeyi amaçlıyoruz. Bu araçlar yeni olduğundan bazen hata da yapabiliriz, ancak bu araçları sürekli geliştirmeye çalıştığımızı bilmenizi isteriz.

Ek olarak, bildirimlerinize yönelik yeni filtreleme seçenekleri getiriyoruz. Böylelikle örneğin bir profil fotoğrafı, doğrulanmış email adresi veya telefonu olmayan hesaplardan gelen bildirimler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacaksınız. Birçok kişi bildirimlerine yönelik olarak daha fazla filtreleme seçeneği istemişti ve biz de Twitter’daki herkese bunu sunmaktan ötürü heyecanlıyız.

Ayrıca “sessize alma” fonksiyonunu, kasım ayında getirdiğimiz değişikliğe ek olarak geliştiriyor ve bildirimlerinizden belirli anahtar kelimeleri, ifadeleri ve tüm sohbetleri çıkarmanızı sağlıyoruz. Bundan böyle hem timeline’ınızdan sessize alma özelliğini kullanmanızı hem de bunun ne kadar sürmesi gerektiğine karar vermenizi sağlıyoruz; isterseniz bir gün, bir hafta, bir ay veya belirsiz bir süreliğine. Bu da sizden gelen önemli bir istekti ve önümüzdeki haftalarda bunu da kullanıma sunmayı hedefliyoruz.

Raporlama süreçlerimizin şeffaflığı ve açıklığını geliştirmeye devam ediyoruz. Hem kendinize hem de bir başka hesaba yapıldığını gördüğünüz taciz durumlarında, destek ekiplerimize raporladığınız hesaplar ve Tweetler hakkında bizden daha fazla haber almaya başlayacaksınız. Şikayetinizi aldığımızda bizden bildirim alacak; eğer daha fazla aksiyon alacaksak da bu konuda bilgilendirileceksiniz. Uygulamamızdaki bildirim sekmesinde bunların hepsine görünür olacak." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kevin Durant’ten GSW’ye ‘iyi haber’

SONRAKİ HABER

ABD Adalet Bakanı'na 'Yemin altında Rusya yalanı' suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa