17 Kasım 2016 05:44

Twitter, ırkçı hesapları kapattı

Twitter yönetimi, ABD'de ırkçı paylaşım yapan pek çok hesabı kapattı.

Paylaş

Kötüye kullanımla mücadele çerçevesinde, Twitter yönetimi pek çok ırkçı hesabı kapattı. ABD'deki Ulusal Politika Enstitüsü (NPI) Başkanı Richard Spencer’ın hesabı da kapatılanlara dâhil. Bu düşünce kuruluşu, kendini ‘Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyanın her yerinde Avrupa kökenli insanların mirası, kimliği ve geleceğine adamış’ olarak tanımlıyor. Spencer’ın onaylanmış statüdeki hesabı (@RichardBSPencer), NPI kuruluşunun resmi hesabı (@npiamerica) ve Radix Journal adlı yayının (@radixjournal) hesapları bugün askıya alındı.

Muhafazakar bir yayın olarak bilinen The Daily Caller News Foundation’a konuşan Richard Spencer, bu engellemeyi ‘kurumsal Stalinizm’ olarak niteledi. “Twitter, alternatif sağı köreltmeye çalışıyor” iddiasında bulunan Spencer, Nazi ve Hitler göndermesi barındıran paylaşımlarda bulunuyordu. Twitter tarafından kapatılan hesaplar arasında Paul Town, Pax Dickinson, Ricky Vaughn ve John Rivers gibi ırkçı ifadeleriyle tanınan kişi ve kurumların da hesapları bulunuyor.

IRKÇI HESAPLARA GEÇİT YOK

USA Today’in haberinde, Twitter’ın bu hamleyi yapma nedeni olarak, ırkçı hesapların yoğun olarak beyaz ırkın üstünlüğünü iddia eden mesajlar paylaşması gerekçe gösterildi. Twitter’ın kötüye kullanım şartlarına eklediği “insanları ırk, etnisite, ulusal köken, cinsel yönelim, cinsiyet, cinsel kimlik, dini aidiyet, yaş, engellilik veya hastalık temelinde hedef alan içerikler” şeklinde rapor etme maddesi, bireysel ve kurumsal hesapları kapsıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin Büyükşehir ve Siirt Belediyesine kayyım atandı

SONRAKİ HABER

Fatma Elif Uysal, boşandığı eski eşi tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...