28 Şubat 2017 10:32

CHP'li Mehmet Göker bireysel silahlanmayı sordu

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bireysel silahlanma hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Paylaş

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker İçişler Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle bireysel silahlanma hakkında soru önergesi verdi. Ülkemizde özellikle son yıllarda bireysel silahlanma konusunda ciddi artış olduğunu ve bu durumun kamuoyunda kaygıyla karşılandığını söyleyen Göker, "Yapılan araştırmalara göre ülkemizde yaklaşık 20 milyon civarında ateşli silah bulunmakta olup yaklaşık her 4 kişiden biri ateşli silah sahibidir. Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı itibarıyla polis bölgesinden çıkartılan ruhsat sayısı 688 bin 843’tür. Ruhsatlı silahların sayısı düşmekle birlikte ülkemizde silahlanmanın boyutları ciddi bir biçimde artmaktadır” dedi.

Umut Vakfı’nın verilerine göre yalnızca 2016 yılında 2.720 bireysel silahlı saldırı olayının ulusal ve yerel medyaya yansımış olduğunu belirten Göker “Söz konusu olaylarda 2056 kişi ölmüş, 1.961 kişi de yaralanmıştır. Yine istatistiklere bakıldığında 2016 yılında yaşanan şiddet olaylarında ateşli silahların kullanımında önceki yıla göre yüzde 7’lik bir artış dikkat çekmektedir. İnsanların silaha rahatça erişiminin engellenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir” dedi.

Mehmet Göker yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

"- Son yıllarda ruhsatlı silah satışlarının azalmasının karşısında ruhsatsız silah satışlarının patlama yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- İnsanların hak aramak için mahkemelere başvurmak yerine alacak verecek konularında bile tartıştıkları arkadaşlarını, ortaklarını, borçlularını öldürmeleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

- 'Çoluk çocuk pompalı tüfek aldı' şeklinde düşüncesizce açıklamalar yapan devlet yöneticilerinin açıklama yaparken daha dikkatli olmaları gerekmez mi?

Yaşanan şiddet olayların azaltılabilmesi ve insanların silaha ulaşmalarının zorlaştırılması için gerekli yasal düzenleme ile ilgili Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, tezkereye 'Evet'i unuttu, mültecileri suçladı

SONRAKİ HABER

Tokat'taki derede balık ölümleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...