27 Şubat 2017 07:06

Türkiye'nin ABD'ye sunduğu 'Rakka' planı

Türkiye, Rakka operasyonu planını ABD'ye iletti. Buna göre 3-4 bin askerle özel görev kuvveti oluşturulacak. Operasyonun şartı YPG'nin katılmaması.

Paylaş

Türkiye’nin Rakka operasyonu konusunda ABD ile anlaşılması durumunda TSK’nin 3-4 bin askeri Rakka'ya süreceği öne sürüldü.

Türkiye gazetesinin haberine göre üst düzey yetkililer,  “Türkiye, Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak. Bu öneri ABD’ye yapıldı. Ancak Rakka operasyonuna Türkiye’nin katılması, YPG-PYD’nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması şartına bağlı" dedi.

Türkiye'nin Suriye'ye ilişkin yol haritasını ABD'ye aktardığı, buna göre ülkede Türkiye'nin eğittiği 10 bin cihatçının olduğu, bunların 7 binin cephede kullanılacağı, 3 bininin ise cephe gerisinde lojistik destekte bulunacağı ifade edildi.

Türkiye’nin Rakka operasyonu konusunda ABD ile anlaşılması durumunda TSK’nin 3-4 bin personelle operasyona destek vereceği belirtildi.

'YPG BULUNDUĞU YERDE SABİT KALACAK'

Üst düzey güvenlik yetkilileri “Türkiye Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak. Bu öneri ABD’ye yapıldı. Ancak Rakka operasyonuna Türkiye’nin katılması, YPG-PYD’nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması şartına bağlı. YPG-PYD bulunduğu yerlerde stabil kalacak. Türkiye’nin planı bu. Bazı yerlerde YPG unsurlarının 8 kilometreye kadar Rakka’ya yaklaştığı biliniyor. ABD ile birlikte Türkiye ve ÖSO’nun katılımı ile Rakka’ya yapılacak operasyonun biraz zaman alacağı tahmin ediliyor. Zorlukları var ama el Bab’da ciddi tecrübe kazanıldı. Öncelik Menbic’de değil, Rakka’da olacak. Türkiye’nin ABD ile birlikte Rakka operasyonunu gerçekleştirmesi halinde ABD, YPG’nin Menbic’i terk etmesini ve Fırat’ın doğusuna çekilmesini sağlayacak” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sanayide çalışma saati arttı, istihdam azaldı

SONRAKİ HABER

Hande Fırat, 'Karargâh Rahatsız' haberini savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...