27 Şubat 2017 02:35

Kadın sorununun çözümüne yönelik bir madde yok

Aydın’da üniversiteli genç kadınlar, referandumu değerlendirdi, değişiklik maddelerinde kadın sorununa dair tek bir çözüm unsuru olmadığını söyledi.

Kadın sorununun çözümüne yönelik bir madde yok

Dilay AKINCI
Aydın

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden genç kadınlar “Kadınların yaşadığı sorunların çözümüne yönelik hiçbir maddenin olmadığı görülüyor. Dolayısıyla bu sistemin bizim açımızdan bir getirisi yok” diyor.

AKP Hükümetinin yıllardır sürdürdüğü cinsiyetçi politikanın, başkanlık sisteminin gelmesiyle daha da derinleşeceğini ifade eden Zelalsu değirmenci, “Hiçbir soruna çözüm olmadığı gibi kadınların sorunlarının çözümüne yönelik de herhangi bir madde olmadığını görüyoruz. Buradan da başkanlık sisteminin ne ülke ne de kadınlar için hiçbir getirisinin olmadığı anlaşılıyor. Kadın olmanın dışında bir genç olarak da başkanlık sisteminin biz gençlere olumlu yönde bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Aksine gençleri düşünmekten uzaklaştırıp, sorgulamayan itaat eden bireyler haline getireceğini düşünüyorum” dedi.

Hem kendisi için hem de gelecek nesiller için laik, daha demokratik bir yaşam sürdürmek adına tek kişinin hükmedeceği rejime hayır diyeceğini belirten Yağmur Turan da şunları söyledi: “Gelecek kaygısı içinde olan gençlere her gün sokağa korkuyla adım atan kadınlara hiçbir şey vadetmediğini göz önüne alırsak değişecek olan sistem de bizlere bir şey kazandırmayacaktır.”

Değişiklikle Atatürk ilke ve inkılaplarının tamamen unutturulacağını dile getiren Yağmur Aslan ise “Laiklik ve demokrasiden fazlasıyla uzaklaşılmış olması, mücadelelerle kazanılan kadın haklarının elimizden alınmak istenmesi, kadınların yaşam alanlarının gün geçtikçe daralması, düşüncelerimizi dilediğimiz gibi söyleyemiyor oluşumuz ve daha bir çok sebep hayır demeye yönlendiriyor” dedi.

İsminin yazılmasını istemeyen bir öğrenci de şu ifadeleri kullandı: “Kendimi bir kadın gibi hissetmediğimi ve adımın yazılmasını bu yüzden istemediğimi söylemeliyim. Ben MHP’ye oy vermiş bir vatandaş olarak bu seçimde de partimin aldığı tavırdan dolayı başlarda evet demeyi düşündüm fakat bu röportajda ismimin dışlanmamak adına açıklamıyor oluşumun bile hayır demem için yeterli bir sebep olduğunu erken fark ettim. Şu an da ülkede eşcinselliği hastalık olarak gören çok büyük bir kitle var. Ben de onların deyimiyle onlar evet dediği için hayır diyorum.”

Evrensel'i Takip Et