26 Şubat 2017 11:12

'Hayır' kampanyası parti ayrımı yapmadan yürütülmeli

Keçiören'in Ovacık semtinde gerçekleşen halk toplantısına CHP Ankara Milletvekişi Şenal Sarıhan ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan katıldı.

Paylaş

EMEP Keçiören ilçe örgütü, Ovacık semtinde gerçekleşen halk toplantısıyla başkanlık referandumuna neden “Hayır” dediklerini semt sakinlerine anlattı.  

Toplantıya katılan Ovacıklılar, yapılmak istenen değişiklikle ellerinde ellerinde kalan sınırlı sayıdaki hak ve özgürlüklerin de gideceğine dikkat çekti.

Toplantıya CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda Ovacık sakinleri de Anayasa referandumuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.  Anayasa değişikliğinin referanduma dahi götürülmesinin yanlış olduğunu dile getiren Ovacık sakinleri, “AKP hükümetleri döneminde Cumhuriyetin ilanıyla gelen hak ve özgürlüklerin geriletildiği, bu Anayasa değişikliğiyle ellerinde kalan hak ve özgürlüklerin de gideceğini” ifade etti.

‘HALKA SORULMADI’

Şükran Doğan, AKP ve MHP’nin Anayasa değişikliği teklifinin halkın sorunlarını çözmediğini belirtti. 12 Eylül Anayasasının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “AKP iktidarının 12 Eylül Anayasasına karşı getirdiği Anayasa değişikliği teklifi de demokratik değil. Meclise getirilişi dahi demokratik değildi. Halka sorulmadı, siyasi partilere, akademisyenlere, kurumlara sorulmadı. Bu Anayasa teklifi Meclisten geçerken de demokratik değildi. Medya susturulduğu için Mecliste yaşananlardan halkın haberi olmadı” diye konuştu. Şenal Sarıhan ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkilerini Anayasaya aykırı olarak aştığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanının asıl görevi tarafsız olmaktı. Erdoğan bunu yapmadı yetkilerini aştı. Hukuksuz duruma hukuk uydurmaya çalışıyor. Bakanlar Kurulu, Başbakan dahi tahammül edemiyor. Bürokratların atamasından dış ilişkilere kadar her şey kendi elinde olsun istiyor” dedi.

Halk toplantısında, Anayasa referandumunda ‘hayır’ kesiminin nasıl örgütlenmesi gerektiğine yönelik tavsiyelerde de bulunuldu. Değişlik için ‘evet’ vereceğini söyleyen kesime sorunun bir parti ya da kişi meselesi olmadığının anlatılması ve parti ayrımı yapmadan birlikte ‘hayır’ kampanyası yürütülmesi gerektiği aktarıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IKEA’da emek sömürüsü protesto edildi

SONRAKİ HABER

‘Casusluk yapan imamlar Almanya’yı terk etmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...