25 Şubat 2017 10:51

Adana'da BES Genel Kurulu yapıldı

BES Adana Şubesi'nin Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda KHK ile ihraçlara karşı verilen mücadele gündeme geldi.

Paylaş

BES Adana Şubesi’nin 8’inci Olağan Genel Kurulu’u Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Genel Kurul’a KESK ve DİSK’e bağlı bağlı sendika, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın içinde olduğu çok sayıda emek ve meslek örgütü temsilcisi katıldı.

Tek liste ile gidilen genel kurulda divan seçiminin ardından söz alan BES Şube Başkanı Sabahat Mutluay, toplu sözleşme, vergide adalet, eşit işe eşit ücret gibi taleplerde elde edilen kazanımlardan söz etmek istediklerini; ancak en temel insan hakkı olan yaşam hakkının bugün daha önemli bir noktaya geldiğini ifade etti. Mutluay bu dayatmaya karşı işleri, onurları, ekmekleri için mücadele edeceklerini söyledi.

‘KESK HERKESİN SESİ OLDU’

Konuşmasında KESK’in hedef alınmasına da tepki gösteren Mutluay, barış, kardeşlik, adalet istediklerini belirterek “Çocuklar ölmesin”, “Özgecanlar ölmesin”, “Çocuklar yurtlarda, cani ellerde taciz, tecavüze uğramasın” dedikleri için hedefte olduklarını söyledi.

İhraçlar içerisinde KESK üyelerinin oranının düşük olduğuna dikkat çeken Mutluay, buna karşın ihraçlara karşı en çok KESK’in mücadele ettiğini belirtti ve KESK’in diğer sendikalara üye emekçilerin de sesi olduğunu hatırlattı.

“İŞİMİZ, ONURUMUZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Darbe ile mücadele görüntüsü verilerek torba yasalarla iş güvencesi gibi kazanılmış haklarının yok edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Mutluay, “Ne korkularımızdan utanacağız, ne cesaret sarhoşu olacağız. Dün nasıl onurumuz, işimiz, ekmeğimiz için canımızı dişimize taktıysak bugün de, yarın da aynısını yapacağız” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da açık derslerin ilk konuğu Günal Kurşun oldu

SONRAKİ HABER

Japon Kültürü Festivali Kadıköy’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa