24 Şubat 2017 13:30

Görme engelli seçmenler kabartmalı pusula istedi

Görme engeli bulunan yurttaşlar, referandumda kendileri için kabartmalı oy pusulası hazırlanmasını istedi.

Paylaş

Görme Engelliler Dayanışma Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Dursun Karaman, 16 Nisan’da yapılacak referandumda görme yetisinde sorun yaşayan yurttaşların oy kullanması için kabartmalı oy pusulasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Görme sorunları yaşayan ya da tamamen görme yetisini kaybetmiş insanların yaşadığı sorunlara dikkat çeken, kendisi de ileri derecede miyop olan Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Kocaeli Şubesi Başkanı Dursun Karaman, 16 Nisan’da yapılacak referandumda oy kullanmak istediklerini ve bunun önündeki fiziksel engellerin ortadan kaldırılmasını istedi.

‘SORUNLARIMIZ DİNLENMİYOR’

Siyasi ve ekonomik gelişmeleri izlediklerini, darbeleri kınamak için alanlara çıktıklarını anlatan Karaman, “Sorunlarımız noktasında ise duyarlılıkla karşılanmıyoruz. Belediye başkanlarından randevu alamıyoruz. Dilovası Belediyesi ya da Darıca Belediyesinden randevu istiyoruz, ama alamıyoruz. Ayrıca partilerin il yöneticileri konuya eğilmiyor” dedi. Karaman, Türkiye’de oranları yüzde 12’yi bulan engelli insanlar için çeşitli önlemler alınmak zorunda olduğunu kaydetti.

Başkasının yardımıyla oy kullanmaktan sıkıldıklarını, refakatçinin onların adına hangi oyu kullandığından emin olamadıklarının altını çizen Karaman, “Ben oyumun refakatçi eşliğinde istediğim yere kullanıldığından emin olamıyorum. Bugüne kadar kullandığım oyların nereye gittiğinin endişesini hâlâ yaşıyorum. Şimdi diyorlar ki referandumda biri beyaz biri turuncu iki oy rengi olacak. Ben oy pusulasının rengini nasıl göreyim? Kabartmalı oy pusulası istiyoruz” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bülent Tezcan'a saldırının ilk duruşması yapıldı

SONRAKİ HABER

İDO ve BUDO'dan sefer iptalleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...