23 Şubat 2017 13:46

Gazeteci Enver Aysever'e para cezası

TBMM'yi aşağıladığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan para cezası alan gazeteci Enver Aysever: Boyun eğmeyiz.

Paylaş

Gazeteci Enver Aysever’e 27 Kasım 2015 tarihli BirGün gazetesindeki yazısının içeriğinde TBMM’yi aşağıladığı iddiasıyla ve 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada para cezası verildi. Karara tepki gösteren Aysever, “Bu düzen böyle gitmez, biz de boyun eğmeyiz” dedi. 

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Enver Aysever ile şikayetçi TBMM Vekili Fazilet Nurel Uğural katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Enver Aysever, bir suçunun olduğuna inanmadığını belirterek “Mahkeme de biliyor ki çağdaş ülkelerde bu tür açıklamalar her zaman ifade özgürlüğü içerisinde kabul edilir. Ben bu yazıda ifade özgürlüğü hakkımı kullandım. Adaletin yerini bulması için beraat kararı verilmesini talep ediyorum. Bu kararın da bu anlamda örnek teşkil etmesini istiyorum. Suçlu olmadığıma inandığım için hiçbir erteleme talebim yoktur” dedi. TBMM Avukatı Uğural, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Mahkeme, Aysever’i “Hakaret” suçundan 10 bin 620 TL adli para cezasına çarptırdı.

Duruşma çıkışı Enver Aysever kendisine destek olmak için gelen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile birlikte açıklama yaptı. Aysever yaptığı açıklamada “Bugün 301’den açılan bir davayı yaşadık. Davanın 301’den devam edemeyeceğini anlayınca mahkeme yanına bir de hakaret davası ekledi. Bundan da bir cezaya hükmetti. İfade özgürlüğünün ayaklar altına alındığı bir ülkede sonuç itibarıyla şaşırdık mı? Hayır şaşırmadık. Şaşırmayı ister miydik? Mutlaka isterdik. Tabii netice itibarıyla boyun eğecek halimiz yok. Bu kadar basın emekçileri bedel ödemişken, bu kadar basın emekçileri mahpustayken, bizim aldığımız bu ceza çok da öne çıkarılmayacak bir mesele. Fakat şunu söyleyelim, ben ve benim gibi arkadaşların hiç birinin suçlu olmadığını ben de biliyorum, siyasi iktidar da biliyor, mahkeme de biliyor. Bu düzen böyle gitmez, biz de boyun eğmeyiz” dedi.

Cemal Canpolat ise, “Düşüncelerinden dolayı yüzlerce gazetecinin yargılanması ülkemiz adına son derece üzücüdür. Yoksulun sahipsizin, onurlu, namuslu insanların haklarını savunacak bir hukuk sistemine ihtiyaç vardır” dedi. (İstanbulDHA)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP’li vekil Dilek Öcalan: Elbette bu kararı tanımayacağız

SONRAKİ HABER

Serbest kalan MGSM saldırganı: Vatan duygusuyla devam ettim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...