22 Şubat 2017 17:45

Eğitim Sen 29 Aralık grevi sürgünlerine tepki gösterdi

Adana’da Eğitim Sen üyeleri, 29 Aralık grevine katılan üyelere dönük sürgünlere basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi, 29 Aralık 2015’te düzenlenen ‘Savaşa hayır, yaşamı savunacağız’ konulu bir günlük iş bırakma eyleminden dolayı üyelerine cezalar verilmesine ve sürgün edilmelerine dair basın açıklaması yaptı. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen emekçiler, Eğitim Sen Şube Örgütlenme Sekreteri Erdal Karabulut’un da içinde olduğu 10 üyesinin 3 yıl kademe durdurma cezası verilmesine ve Feke, Yumurtalık gibi uzak ilçelere sürgün edilmesine, çok sayıda üyesine 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verilmesine tepki gösterdi.

SENDİKAL EYLEMLERİ ENGELLEMEK SUÇTUR

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, mahkeme kararı ile sendikal eylem kapsamında değerlendirilen iş bırakmanın Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında kriminalize edilmeye çalışıldığını belirterek mülki amirler yaptıklarının “sendikal faaliyeti engelleme” suçu olduğunu söyledi. Yurttaş olarak “savaşa karşı barışı, ölümlere karşı yaşamı” savunmanın insan olmanın gereği olduğunu ifade eden Karagöz, “İktidarın politikalarına itiraz eden herkesin hedef haline getirildiği bir dönemde sendikamızın hedef alınarak örgütlü mücadelemizin engellenmeye çalışıldığı açıktır. Buna boyun eğmeyeceğiz” dedi.

ÇALMADIK, ÇIRPMADIK, BİZİM ALNIMIZ AÇIK

Açıklamada söz alan Eğitim Sen Genel Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, uluslararası hukukta sendikal eylemlerin güvence altına alındığını belirterek sendikal faaliyetlerinden dolayı emekçilere ceza verilmesinin suç olduğunu dile getirdi. AKP’nin tek adam diktatörlüğü karşısında gördüğü en büyük engellerden birinin KESK ve ona bağlı sendikalar olduğunu ifade eden Yiğit, “Çalmadık, çırpmadık. Bizim alnımız açık, vicdanımız rahat. Biz savaşa karşı barışı savunduk” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

NASA: 7 yeni gezegen keşfedildi, 3'ünde su olabilir

SONRAKİ HABER

Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...