22 Şubat 2017 12:39

CHP Milletvekili Tüm’den Ayvalık Tabiat Parkı tepkisi

CHP Milletvekili Mehmet Tüm, ayvalık Tabiat Parkı'nı imara açmayı planlayan projeyle ilgili 'Yedirmeyiz' dedi.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Ayvalık Tabiat Parkı’nın büyük bir bölümünü imara açmayı planlayan projesi üzerine açıklamada bulunan CHP Milletvekili Mehmet Tüm Ayvalık Tabiat Parkı için “Yedirmeyiz” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin en büyük doğal sit alanı olarak bilinen Ayvalık Tabiat Parkı 17.950 hektarlık alanında 5’i endemik olmak üzere 752 bitki türüne ve 671 deniz canlısına ev sahipliği yaptığını belirten Tüm, “Ayvalık Tabiat Parkı, Ege’nin incisi, Balıkesir’in göz bebeğidir. Ülkemizin ise en büyük zenginliğidir. Şöyle ki Ayvalık Tabiat Parkı’nın habitatı korunduğu takdirde her yıl yaklaşık 80 milyon liralık getirisi olabileceği hesaplanıyor. Ancak AKP’nin ranta dayalı politikaları, Yellice, Pınar, Hasır, Tavuk, Güvercin, Çiçek ve Çıplak Ada için koruma derecesi 1’den 2’ye düşürülüyor. Yani tabiatımızın koruma kalkanını kaldırıyor. Bu kadar zengin bir doğal yaşam alanı ise AKP’nin talan politikalarının sonucu tahrip edilmek isteniyor. Bu talanın sebebi yandaşları zengin etmektir. Burada oynanan oyunu tüm halkımız görüyor ve biliyor” dedi.

'YANDAŞLAR ZENGİN OLACAK DİYEDOĞAL ZENGİNLİKLERİMİZDEN VAZ GEÇMEYİZ'

Başta Ayvalık’ta yaşayanlar olmak üzere tüm Balıkesir halkının bu durumdan endişeli olduğunu da belirten Tüm, sözlerine şöyle devam etti:

“Yani rantçıların çıkarları için halkımızın çıkarları yok sayılıyor. Bu talan düzenine dur demek zorundayız. Balıkesir’imizin göz bebeği Ayvalık Tabiat Parkı’nı korumak zorundayız. Bir kısım yandaş zengin olacak diye Türkiye’nin doğal zenginliklerinden vaz geçemeyiz. Avrupa’da bir endemik türün olduğu alanlar bile derhal koruma altına alınıyor. Ülkemizde ise bırakın 1 türü, 5 endemik türün tespit edildiği Ayvalık Tabiat Parkı ranta açılmak isteniyor. AKP’nin doğa düşmanı politikaları, bir kesim insana kısa dönemli zenginlik yaşatırken, ülkemiz için onanmaz bir yara halini almakta ve doğal zenginliklerimizi yok etmektedir.”

CHP’li Mehmet Tüm açıklamasını bitirirken de “Ayvalık Tabiat Parkı’nın yok edilmesini aklımız da vicdanımız da kabul etmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da doğamıza her zaman sahip çıktık, yine sahip çıkacağız. Ayvalık Tabiat Parkı’nı kimseye yedirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Kulübü ve Dursun Özbek PFDK'ya sevk edildi

SONRAKİ HABER

Işık: El Bab için süre vermek doğru olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa