22 Şubat 2017 11:38

Martin Schulz: Deniz Yücel için kaygılıyım

Almanya SPD Başkan Adayı Martin Schulz, İstanbul’da gözaltına alınan Die Welt Muhabiri Deniz Yücel ile ilgili kaygılarını dile getirdi.

Paylaş

Alman Sosyal Demokrat Partinin (SPD) Başbakan Adayı ve Avrupa Parlamentosu Eski Başkanı Martin Schulz, İstanbul’da gözaltına alınan Die Welt Muhabiri Deniz Yücel ile ilgili kaygılarını dile getirdi. Neuen Westfälischen gazetesine konuşan Schulz, federal hükümetin Yücel için her yolu devreye sokmasını takdir ettiğini de kaydetti.

Yücel’in gözaltında olmasından kaygı duyduğunu ifade eden Schulz, “Avrupa Parlamentosu başkanı olduğum dönemde de Türkiye’de basın özgürlüğünün kısıtlanmasını açık bir şekilde eleştirdim” diyerek eleştirilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat ilettiğine de dikkat çekti. Schulz, ABD Başkanı Donald Trump’ın basın özgürlüğüne yönelik açıklamalarına da değinerek “Bir ABD Başkanı basını korkutup kendisi medyanın bekçiliğine soyunuyorsa o zaman ona bunun demokrasi düşmanı bir yaklaşım olduğunu söyleme cesaretine sahip olunmalıdır” şeklinde konuştu. 

YÜCEL’İN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

DİE Welt Gazetesinin Türkiye Muhabiri Deniz Yücel, geçen hafta salı günü İstanbul’da gözaltına alınmış, gözaltı süresi ise önceki gün bir hafta uzatılmıştı. Türkiye ve Almanya vatandaşlığı bulunan Yücel’in Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenen e-postalarına yönelik haberleri nedeniyle “Terör örgütüne üye olmak, kişisel verileri kötüye kullanmak ve terör propagandası” yaptığı öne sürülüyor. Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat tutuklandı.

Yücel’in gözaltına alınmasının ardından Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmede, Yücel’in soruşturma sürecinin adil ve hukuk ilkelerine bağlı kalınarak yürütülmesi gerektiği talebini ilettiğini açıklamıştı. (MEDYA SERVİSİ)
 
 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Aslı Ceren Aslan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Urfa'da işten atılan belediye işçisinden intihar girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...