22 Şubat 2017 09:39

Barbaros Şansal'ın yeni iddianamesi kabul edildi

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan modacı Barbaras Şanşal hakkında iade edildiği için yeniden hazırlanan iddianame kabul edildi.

Paylaş

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan modacı Barbaros Şansal hakkında mahkemenin iadesi üzerine savcılıkça yeniden hazırlanan iddianame İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Tutukluluk halinin devamına karar verilen Barbaros Şansal, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 3 yıla kadar hapis cezasıyla istemiyle 16 Mart'ta hakim karşısına çıkacak.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile birlikte üç kişinin "ihbarda bulunanlar" olarak yer aldığı iddianamede, Barbaros Şansal hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Düzenlenen iddianamede, söz konusu tweet'lere yer verilerek iadeye gerekçe olan kısımlara ilişkin açıklamalar yapıldı.

'TÜRK MİLLETİNİ AŞAĞILAMA" DOSYADAN AYRILDI

"Türk Milletini alenen aşağılama" iddiasıyla ilgili ifadelerin iddianamede yer almasının yargılamanın konusunu belirlemede karışıklığa neden olacağına ilişkin iade gerekçesine karşı ise iddianamede, "bu suç açısından dosyanın ayrılarak başka bir soruşturma dosyasına eklendiğinin açıkça ifade edildiği" vurgulandı.

MESAJLARIYLA SUÇU İŞLEDİ

İddianamede, kışkırtmanın farklı halk topluluklarını birbirine karşı düşmanlığa sevk etmesi ve kamu güvenliği için tehlikeli olabilecek yeterlilikte olması, tehlikenin somut ve yakın tehlike olması, kışkırtmanın şiddet içermesi gerektiği belirtildi. Şüpheli Barbaros Şansal'ın sosyal paylaşım sitesindeki mesajlarıyla "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçunu işlediği belirtilerek cezalandırılması talep edildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Varlık Fonu, müteahhitlerimize ciddi destek verecek

SONRAKİ HABER

TSK'de görevli kadınlara başörtüsü serbestisi geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...