22 Şubat 2017 09:30

10 Ekim kan anonsu davası ertelendi

Haber-Sen MYK Üyesi Korhan Rüzgar’ın 10 Ekim katliamı sonrası kan anonsu yaptığı için yargılandığı dava 3 Nisan'a ertelendi.

Paylaş

Haber-Sen MYK Üyesi Korhan Rüzgar’ın 10 Ekim 2015 Ankara Katliamı’nın ardından hastane önünde sağlıkçılara yardım etmek için kan anonsu yaptığı gerekçesiyle “kamu görevini usulsüz yüklenme” suçlaması ile yargılandığı davanın ikinci duruşması mahkeme hakiminin mazereti nedeniyle 3 Nisan'a ertelendi.

Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması 25 Ekim 2016 tarihinde görülmüştü. Rüzgar bu duruşmadaki savunmasında  katliam günü olay yerinde olduğunu, bombalar patladıktan sonra yaralılara yardım ettiğini ve alanda yapabilecek bir şey kalmayınca Numune Hastanesi önüne gittiğini anlatmıştı. Hastane önünde büyük bir kalabalık olduğu için ambulansların giriş ve çıkışında sıkıntı yaşanması üzerine, hastanede çalışan hemşirelerin kendisinde anons yaparak kalabalığı dağıtmasını istediğini belirten Rüzgar, “Kalabalığın dağılması yönünde anons yaptıktan sonra hemşireler 0 negatif kana ihtiyaç olduğunu söylediler. Benden 0 negatif kan için anons yapmamı istediler. Bu anonsu da yaptım. Benden sonra megafonu alarak hemşire de anons yaptı. Benim oradaki amacım yaralılara yardım etmekti” demişti. (Ankara/EVRENSEL)

10 EKİM ANKARA KATLİAMI ÖZEL SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

'Atatürk Evet diyor' pankartı tepki üzerine kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Düşünce ve ifade özgürlüğünün soruşturulması kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa