22 Şubat 2017 07:13

Atatürk Havalimanına IŞİD saldırısı iddianamesi kabul edildi

IŞİD’in İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirdiği ve 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin iddianame kabul edildi.

Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016 tarihindeki IŞİD saldırısına ilişkin 41'i tutuklu 46 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Şüpheliler Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

257 SAYFALIK İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 257 sayfalık iddianamede, 41'i tutuklu 46 şüpheli bulunuyor. Katliamda 45 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, saldırıda yaralanan ve malı zarar gören 207 kişi de iddianamede "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

46' ŞAR KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ

İddianamede şüphelilerin "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Örgütü üye olmak", "Anayasayı ihlal", "Tasarlayarak adam öldürme", "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "Mala zarar vermek" suçlarından 46'şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 132'şer yıldan 3 bin 342'şer yıla kadar hapisleri isteniyor. (İstanbul/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Edirne'de mültecileri taşıyan bot alabora oldu: 3 ölü

SONRAKİ HABER

ABD: Kırım, Ukrayna’ya dönene kadar yaptırımlar devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...