Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Değirmenci'ye destek

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Kanal D'deki işine son verilen İrfan Değirmenci'ye destek için fakülte önünde bir eylem yaptı. 

21 Şubat 2017 17:31
Paylaş

Referandumda 'Hayır' diyeceğini sosyal medyada açıklamasının ardından Kanal D'deki işinden olan İrfan Değirmenci için Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri basın açıklaması düzenledi. 

'HAYIR DEDİĞİM İÇİN İŞİMDEN ATILDIM'

Yüzüne İrfan Değirmenci'nin maskesini takarak bir metin okuyan üniversite öğrencisi Özcan Dündar, "Hayır dediğim için işimden atıldım. Bir kez daha görüyoruz ki bu ülkede basın özgürlüğü yok. Demek ki Doğan Grubu'nda da OHAL ilan edilmiş" ifadelerini kullandı. Maskeyi çıkardıktan sonra konuşmasını sürdüren Dündar, "Biz isterdik ki İrfan Değirmenci burada bizimle olsun ama biz onun yerine buradayız. Görüyoruz ki bir kısım medya iktidara biat etmeye devam edecek. Ama bizler, yandaş medyaya inat biat etmeyeceğiz" dedi. 

'BİREYSEL Mİ, YOKSA ÖRGÜTSEL Mİ?'

İletişim Fakültesi'nde sınıf sınıf gezerek iletişim öğrencilerini açıklamaya davet eden öğrenciler, açıklama sonrası özel güvenliğin çeşitli sorularıyla karşılaştı. Açıklama esnasında öğrencileri kayıt altına alan özel güvenlik, basın açıklamasını okuyan öğrenciyi durdurup, "Bireysel bir tepki miydi, yoksa bir örgüte mi bağlısın?" sorusunu sordu. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Türk Merdivenleri’nin kırmızıya dönme nedeni araştırılıyor

SONRAKİ HABER

‘Islak imza kumpası’ davası sanık savunmalarıyla devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...