21 Şubat 2017 16:13

EMEP gözaltılara karşı basın açıklaması düzenledi

EMEP Aydın İl Örgütü, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileriyle dayanışma içinde olan kurumlara düzenlenen gözaltı furyasını kınadı.

Paylaş

Son çıkarılan KHK ile Aydın’da ihraç edilen kamu emekçileri direnişe başlamıştı. Aydın kent meydanında eylem gerçekleştiren KESK üyeleri her gün Valiliğin emriyle gözaltına alındı. KESK’lilerin direnişine destek veren kurumların temsilci ve üyeleri de 18 Şubat Cumartesi günü zor kullanılarak gözaltına alındı.

Aralarında EMEP İl ve ilçe yöneticilerinin de olduğu 34 kişi gözaltına alındı.

Aydın’da KESK üyelerine dayanışma içinde olan kurumların üye ve yöneticilerine yapılan gözaltı kararı sonrası EMEP il başkanı Abdurrahman Saran parti binasında düzenlediği basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamanın metni;

’KHK’larla Aydın’da da 50’ye yakın KESK üyesi kamu emekçisi ihraç edilerek işinden edildi.

İhraç edilen bu arkadaşlar 14 şubat Salı günü Bütün kurumlarının ve kamuoyunun desteği ile bu kanunsuzluk ve hukuksuzluğa karşı kent meydanında bir açıklama yaptılar.

O günden sonra da kent meydanında işimizi geri istiyoruz diyerek stand açtılar. Ama Aydın Valiliği en temel haklarını isteyen bu arkadaşlarımızı her gün hukuksuz bir şekilde göz altına aldı.

18 Şubat günü bütün bu uygulamaları kınayan ve işlerini geri isteyen KESK’in bu mücadelesine EMEP olarak destek verdik.

Aydın Valiliği bütün polis gücüyle zor ve baskıyla KESK’lileri ve onları destekleyen partimizin yöneticilerini ve üyelerini de gözaltına aldılar. Akşama kadar gözaltında tutup para cezası vererek bıraktılar.

Aydın Valisi geldiği günden bu yana yasal haklarımızı en hukuksuz şekilde zor ve baskıyla engelliyor. İktidarın Türkiye çapında yaptığını yerel alanlarda Aydın’da uyguluyor.

Parti olarak bütün bu uygulamaları kınıyoruz. Hem bu uygulamaları hem de tek kişinin diktatörlüğünü getiren Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyoruz. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soma'da maden işçilerine karşı açılan davada işçilere beraat

SONRAKİ HABER

SANA: TSK’nin topçu ateşi sonucu El Bab’da 11 sivil öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...