21 Şubat 2017 10:07

Galatasaray Kızılyıldız maçı 'hassas' olarak tanımlandı

Euroleague yönetimi, Galatasaray Odeabank ile Kızılyıldız arasında oynanacak basketbol maçı öncesi ek güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi.

Paylaş

Euroleague’de 23 Şubat’ta Galatasaray Odeabank’ı Belgrad’da ağırlayacak olan Kızılyıldız’ın, fanatik taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle başı ağrıyor.

Sırbistan Koraç Kupası final maçında Partizan taraftarlarına meşale atıp, yaralanmalarına neden olan Kızılyıldız fanatikleri karşılaşma sonrası da rahat durmadılar.

Basketball.com.tr’de yer alan habere göre, hafta sonu oynanan Sırbistan Koraç Kupası maçı sonrası 20’ye kırmızı-beyazlı taraftarlar 2 Partizanlı taraftarı yaralarken, bir otomobile zarar verdi. Yaralılardan birinin gözünün kanadığı, görme kaybının olup olmadığı için araştırmanın yapıldığı öğrenilirken, MR’dan geçirilen diğer yaralının kafa travması geçirdiği ve durumunun ciddi olmadığı bildirildi.

EUROLEAGUE EK GÜVENLİK İSTİYOR

Hatırlanacağı üzere 22 Kasım 2014 tarihinde Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan THY Euroleague maçı öncesi çıkan olayda, bıçaklanan 25 yaşındaki Marko Ivkoviç isimli Kızılyıldız taraftarı yaşamını yitirmiş. Her iki ülke arasında ciddi krize neden olayın ardından olayın faili 4 gün sonra yakalanmıştı.

İstanbul’daki ilk maçın ardından Belgrad’daki ikinci maça yoğun güvenlik önlemleri altında giden Galatasaray kafilesi mücadelenin ardından İstanbul’a geri dönmüştü. Zaman sosyal medyadan Galatasaray taraftarlarının Belgrad’da 2.5 yıl önce ölen Marko Ivkoviç‘in mezarında provakatif çekimler yaptığını ileri süren Kızılyıldız taraflarının ‘intikam’ yemini etmeleri gözden kaçmıyor.

Kızılyıldız’ın play-off iddiasını sürdürmesi için mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağı Galatasaray Odeabank maçı öncesi Euroleague yönetiminin ‘‘hassas’‘ olarak tanımladığı mücadele için Sırp kulübüne ek güvenlik önlemleri almasını isteyeceği öğrenildi. Bu maça daha öncekilerde olduğu gibi sarı-kırmızılı taraftarların gitmeyeceği belirtildi.

Euroleague Disiplin Kurulu, daha önce Fenerbahçe maçında taraftarlarının sahaya girmesi ile attığı para ve çakmaklar nedeniyle Kızılyıldız kulübüne 6 bin 500 avro (Yaklaşık 27 bin TL) para cezası vermişti.

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan: ABD ile Suriye'ye asker göndermek istiyoruz

SONRAKİ HABER

Koruköy’e gitmek isteyen heyet yine engellendi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...