20 Şubat 2017 14:14

DİSK Basın-İş’ten Koruköy karartmasına tepki

DİSK Basın-İş Sendikası Nusaybin Koruköy’de yaşanan hak ihlallerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Paylaş

DİSK Basın-İş Sendikası, Mardin Nusaybin’de yaşanan çatışma ve bölgeden haber almanın engellenmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Gerçeği bilme hakkını savunuyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada, “Bu topraklarda son yıllarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği çok acıklı olaylar yaşandı. Şimdi bir vahim iddia daha var Nusaybin’den. Nusaybin’de neler yaşandığını ancak gazeteciler aracılığıyla öğrenebiliriz” ifadelerine yer verildi.

“Nusaybin’i gazetecilere açın” çağrısı yapmıyoruz. Çünkü gerçekleri yazacak, topluma ulaştıracak mecralar yok denilecek kadar sınırlandırıldı. Nusaybin’e iktidarın kalemi, kamerası girebilir ve bizlere orada yaşayanların ne kadar mutlu mesut olduğunu anlatabilir.

Koruköy’e ilişkin işkence ve yargısız infaz gibi vahim iddiaların gündeme geldiğini belirten DİSK Basın-İş, “Bir süre sonra ortaya çıkacak gerçekten endişe ediyoruz. Tarihe yeni bir utanç bırakılmasından endişe ediyoruz. Her siyasi görüşten insanları gerçeği bilme hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Nusaybin için, Türkiye için, basın özgürlüğüne sahip çıkın. Resmi açıklamalara inanıp kafamızı kuma gömmeyelim. Gerçekleri bilme hakkımıza sahip çıkalım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnaklılar nerede ve nasıl oy kullanacak?

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da hastane önünde silahlı çatışma: 1 ölü 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa