Gözaltındaki gazeteciye ‘işkence’
Diyarbakır’da gözaltına alınan gazeteci Hayati Yıldız'ın, emniyete götürülmek için bindirildiği araçta polisler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Diyarbakır’da önceki akşam gözaltına alınan gazeteci Hayati Yıldız'ın özel hareket polislerince feci şekilde darp edildiği aktarıldı. Yıldız’ın avukatı Kaleli, “yüzünde şiş, mor ve kanama var” dedi.
Diyarbakır'da 17 Şubat Cuma akşamı özel hareket polislerince gözaltına alınan gazeteci Hayati Yıldız’ın emniyette işkence gördüğü ileri sürüldü. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Yıldız'ın, İl Emniyet Müdürlüğü TEM şubede tutulduğu öğrenildi. Yıldız ile görüşen avukatı Gulan Çağın Kaleli, Yıldız'ın darp edilerek gözaltına alındığı ve bindirildiği aracın içerisinde de emniyete götürülene kadar da yüzü maskeli özel hareket polislerince darp edildiğini söyledi.
Yıldız'ın doktordan darp raporu ve reçetesiyle birlikte ilaç alabildiğini aktaran Kaleli, görüştüğü müvekkilinin yüzünün sol tarafının şiştiğini, gözünde morluk ve kanlanma olduğunu aktardı. Yıldız'ın sol bacağına da tam basamadığını belirten Kaleli, müvekkilinin gözaltı gerekçesi ve dosyasına ilişkin herhangi bir bilgi verilmediğini paylaştı. (DİHABER)
Evrensel'i Takip Et