19 Şubat 2017 07:36

Münih'te NATO'ya ve savaş politikalarına tepki yürüyüşü

Münih'te düzenlenen 53. NATO Güvenlik Konferansı, savaş karşıtları tarafından protesto edildi.

Paylaş

Almanya'nın Münih kentindeki Bayerischer Hof otelinde toplanan 53. NATO Güvenlik Konferansı'nda ABD ile AB arasındaki ilşikilerin Donald Trump döneminde nasıl devam edeceği konuşulurken, otele yakın Marien Meydanı'nda bir araya gelenler savaş karşıtı, NATO ve savaş poltitikalarını protesto etti.

Münih ve çevresinde bulunan çok sayıda savaş karşıtı antifaşist, ilerici kurum, inisiyatif ve parti tarafından çağrısı yapılan gösteriye 2 bini aşkın kişi katıldı. Marien Meydanı'nda bir araya gelen savaş karşıtları yapılan konuşmaların ardından konferansın yapıldığı otelin etrafındaki güzergahta bir yürüyüş yaptı. En önde “NATO yerine barış-Savaşa Hayır” pankartını taşıyan kitle, sık sık savaşa ve ırkçılığa karşı sloganlar attı.

Eyleme Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Tobias Pflüger, milletvekilleri Sevim Dağdelen ve Nicole Gohlke de katıldı. Yürüyüşten sonra Marien Platz'ta yapılan mitingde konuşan Dağdelen; "İki sene önce parlamento seçimlerinden önce Türkiye'ye giderek Erdoğan'a destek veren Merkel, bu sefer de referandum öncesinde giderek Erdoğan'ın baskıcı politikasına destek verdi. Bu hamlelerle, Türkiye'de yaşayanlara Erdoğan'ın iyi uluslararası ilişkilere sahip olduğu yansıtılıyor” dedi. Dağdelen, Binali Yıldırım'a Almanya'da miting izini verilmesini de eleştirdi.

MÜNİH POLİS ABLUKASINDA

Gösteri sırasında polis yoğun güvenlik önlemleri aldı ve eylemcilerin NATO Güvenlik Konferansı'nın yapıldığı otele yanaşmasını engelledi. Konferans boyunca Münih'te 4 bin polis görev yaptı. Özellikle Bayerischer Hof çevresi ve eski şehir bölgesine giriş ve çıkışlar kontrollü yapıldı. Devlet başkanlarının geçtiği güzergahlar ulaşıma kapatıldı.

Bu nedenle konferans bir kez daha Münih halkı için günlük yaşamın değişmek zorunda kaldığı olağanüstü günlere dönüştü.

Savaş karşıtları ayrıca alınan güvenlik önlemlerinin abartılı olduğunu belirterek, yüz binlerce avronun güvenlik önlemlerine ayrılmasını eleştirdi. (Münih/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de kadın örgütlerinden ortak 'Hayır' metni

SONRAKİ HABER

Fırat Anlı yarın hakim karşısına çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...