17 Şubat 2017 14:10

‘Evet’ mührünü kırdı 3 yıl hapis cezası aldı

2015 genel seçimlerinde ‘evet’ mührünü kırdığı iddia edilen Leyla Ç’ye, yargılandığı mahkemeden 3 yıl ceza verildi. 

Paylaş

2015 genel seçimlerinde, BEDAŞ Taksim Boğaziçi Elektrik Kurumunda bulunan 1097 numaralı seçim sandığında, oy pusulasıyla zarfını yırtarak ‘evet’ mührünü kırdığı iddiasıyla 7 yıla kadar hapsi istenen Leyla Ç’nin (55) yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında Sandık Başkanı Nuri K, tanık olarak dinlendi. Nuri K, “Etrafta bulunan kişilerin oy verme düzeni bozuldu. Kendisini uzaklaştırdık. Yaptığımız tespitte kendisine verilen bir adet mührü kırmış, pusula ve zarfı yırtmıştı. Konuya ilişkin tutanak tuttuk” dedi.

KAMU MALINA ZARAR VERMEK

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın “Kamu malına zarar vermek” suçundan 1 yıl 6 ay, “Oy pusulalarını veya her türlü seçim evrakını zapt etme, imha etme, bozma” suçundan da 1 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 3 yıl ceza verdi.  Mahkeme, sanığın suç işleme konusundaki eğilimini dikkate alarak, cezanın ertelenmesi halinde sanığın suç işlemeyeceğine dair vicdani kanaat oluşmadığına dikkat çekti. Bu nedenle hapis cezasını ertelemeyen ve adli para cezasına çevirmeyen mahkeme, herhangi bir indirime de gitmedi.

SİYASET YASAĞI 

Öte yandan, cezanın onanması halinde Leyla Ç, 3 yıl boyunca herhangi bir siyasi partinin yöneticisi veya denetçi olamayacak. Daha önce mahkemeye ifade veren ve seçim günü oy kullanmak için sandığa gittiğini kaydeden Leyla Ç, “Kaşe, pusuladaki işaretli alana göre büyüktü. Bu, bizim kullandığımız oyun iptal olmasına neden olacağından kızdım ve kaşeyi kırdım. Seçim memurlarının yüzüne attım. Ancak pusulayı ve zarfı yırtmadım. Bu suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürkçü: Türkiye kendi beynini çekiçliyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Nuh Köklü ölümünün 2. yılında anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...