17 Şubat 2017 09:55

Antep’te yasaklar Erdoğan’ın mitingi öncesi kaldırıldı

Antep’te aylardır süren eylem ve gösteri yasağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingi öncesi kaldırıldı. 

Paylaş

Antep’te OHAL bahanesiyle aylardır Valilik tarafından getirilen eylem ve gösteri yasağı, son ilanında “28 Şubat’a kadar” diye belirtilmesine rağmen yine Valilik tarafından 13 Şubat itibariyle kaldırıldığı açıklandı. Antep’te 19 Şubat Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingi gerçekleşecek. Emek Partisi Antep İl Örgütü de yaptığı açıklamada, “Aylardır tüm propaganda faaliyetlerinin yasak olduğu şehrimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı mitinge sayılı günler kala yasakların kaldırılması manidardır” dedi. 

 {{308338}}

CUMHURBAŞKANI İÇİN Mİ KALDIRILDI?

EMEP Antep İl Yönetimi tarafından yayımlanan açıklamada “Aylardır tüm propaganda faaliyetlerinin yasak olduğu şehrimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı mitinge sayılı günler kala yasakların kaldırılması manidardır. Bu durum bizde, OHAL koşulları altında girdiğimiz referandum sürecinin de ne kadar demokratik olabileceği konusunda şüpheler uyandırmaktadır” denildi.

‘DEMOKRASİ YALNIZCA MEYDAN ADI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginin gerçekleşeceği meydanın adının “Demokrasi Meydanı” olmasına da dikkat çekilen açıklamada, “Artık demokrasi yalnızca bir meydan adı ve yalnızca AKP ve Cumhurbaşkanı için geçerli” ifadeleri kullanıldı. Açıklama şu sözlerle devam etti: “Aylardır OHAL gerekçe gösterilerek uygulanan yasaklar, çok daha öncesinden beri de yine AKP-Erdoğan iktidarının dış politikasının bir sonucu olan IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin olası eylemleri gerekçe gösterilerek fiili biçimde uygulanmaktaydı. Bu fiili durumu da “Bomba patlayabilir ve güvenliğinizi alamayız” sözleriyle gerekçelendirenlere sormak istiyoruz ‘Bu güvenlik tehdidi yalnızca 15 Temmuz’dan sonra günlerce süren sokak etkinliklerinde ve Cumhurbaşkanı mitinginde mi ortadan kalkıyor?’ Biz bu gerekçeleri gerçekçi bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz. 

‘TÜM EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ İÇİN YASAKLAR KALKMALI’

EMEP’in açıklamasında referandumda oylanacak olan Anayasa değişikliğine de değinildi ve şu ifadelere yer verildi: “Bu referandumla birlikte oylanacak olan anayasa değişikliklerinin ülkeyi tam bir ‘Tek Adam Rejimi’ne doğru götürdüğü ve tüm yetkilerin tek bir elde toplandığı böyle bir yönetim anlayışında demokrasiden söz etmenin bile mümkün olamayacağını bugünden görmekteyiz. İşçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin talepleri için sokağa çıkmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin propaganda ve ifade özgürlüğünün tanınmasını talep ediyoruz. Umuyoruz ki; bugün Erdoğan mitingi için kaldırılan yasaklar yenilenmez ve önümüzdeki süreçte fiili ya da resmi olarak gündeme gelmez.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ceyl’an Ertem’den yeni albümün ilk klibi: Efsunlu Dünya

SONRAKİ HABER

Kızıltepe JİTEM davasında sanıklar yine vareste tutulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa