16 Şubat 2017 16:12

Zonguldak’ta Hamit Kalyoncu’ya Eğitim Sen’den plaket

Eğitim Sen, TÖB-DER eski başkanlarından emekli öğretmen Hamit Kalyoncu’ya plaket verdi.

Paylaş

TÖB-DER (Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği) Zonguldak Şubesi eski başkanlarından, emekli öğretmen şair-yazar Hamit Kalyoncu’ya Eğitim Sen tarafından plaket verildi.

Eğitim Sen Devrek Temsilciliği tarafından hukuksuz bir şekilde ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan’a destek amacıyla yapılan basın açıklaması ardından Hamit Kalyoncu’ya Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol tarafından plaket verildi. 

Akyol şöyle dedi: “ Eğitim Sen Zonguldak Şubemizin 10 Aralık 2016 günü yaptığı dayanışma gecesinde sendikal mücadele görev almış, emekli öğretmenlerimize plaket vermiştik. Ancak Devrek’te oturan Hamit ağabey, başka bir programı nedeniyle geceye katılamamıştı. Eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesinde, laik ve bilimsel eğitim, emek ve demokrasi mücadelesinde bayrağı TÖB-DER’den Eğitim Sen’e devreden, 12 Eylül 1980’de 1402 sayılı yasa ile görevinden alınan Hamit Kalyoncu’ya plaketini bugün vermiş olduk. Varlığını ve gücünü hep yanımızda hissettiğimiz Hamit ağabeye sağlıklı nice yıllar diliyoruz.” 

‘AKYOL VE GÜNSAN MUTLAKA GÖREVLERİNE DÖNECEKLERDİR’

Hamit Kalyoncu ise şunları söyledi: “İsmet Akyol'un şahsında Eğitim Sen'e bu plaket inceliği için çok teşekkürler ederim. İsmet Akyol öğretmenlik mesleği ile birlikte öğretmen örgütçülüğü ve sendikal çalışmalarının yanında, Kent Konseyi çalışmaları ile birlikte, Çaycuma’nın kültürel yaşamına katkı sağlayan  araştırmalar yapıyordu. Örneğin; Nebioğlu İlköğretim okulunda yıllar önce öğrencileriyle gazete çıkarmış, Çaycumalı ünlü bağlama sanatçısı Hüseyin Çakır’ın hayatını araştırarak yazıya dökmüş, ZOKEV Bienalin’e de bildiri olarak sunmuştu. Gökhan Taner Günsan ise öğretmenliği, sendikal çalışmaları yürüten çalışkanlığı yanında  şairdi. “Sakallarımı Kestim Kuşlara” adlı bir de şiir kitabı yayınlamıştı. İsmet ve Taner öğretmeni, Bakanlık katında kim, hangi müdür, hangi memur tanırdı ki? Çaycuma’yı Cumhuriyet aydınlığının aksine, dinsel kurslarla, sıbyan mektepleriyle doldurmağa çalışanlar; bu yaptıklarının karşısına dikilenleri,  eleştirenleri  “yukarıya tanıtmış, işaret etmiş” olabilirler miydi?. Eski adamlardan duyardık; “Düşmanı uzakta aramayın, ayaklarınızın dibine, yanlarınıza, bir de arkanıza bakınız..” derlerdi. “Eti için bülbülü bile öldürebilecek bir avcı insafsızlığı içinde” olmak. Ereğli’de aynı şekilde TTK’daki görevinden ihraç edilen şair Salim Çalık da aklımın bir köşesinde.. “Cadı avı” sürüyor. Çeşitli üniversitelerden yurtsever bilim adamları tek tek avlanarak ihraç ediliyor. Bilinir ki avcılar hep pusudadır, gizliliktedir, karanlıktadır. Av  dedikleri de her zaman ortalıkta, aydınlıktadır. Çünkü korkusuzdurlar. Bilinir ki hiçbir karanlık sonsuza kadar  sürmeyecektir. Laik Cumhuriyet’in genç evlatlarını, öğretmenlerini, ihbar tuzaklarıyla yaralayarak, sindireceklerini, susturacaklarını, yok edeceklerini sananlar, aldanıyorlar.   Ülkemizin aydınlık yüzlü öğretmenleri, halkıyla, gençleriyle, bütün demokrasi güçleriyle birlikte emperyalizme, faşizme ve onların yerli işbirlikçilerinin kirli tuzaklarına karşı bir kale gibi durmaktadır. İhraçlara karşı Çaycuma’da yapılan açıklama, “Basın açıklaması mitingi”ne dönüşmüş gibiydi. Sanırım o meydanda yapılan konuşmaları, edilen antları, kararlı duruşları ve bir ağızdan atılan sloganları “muhbirler” duymuş olmalıdır..  Yani, bu halkın içinden kopup gelmiş, yüzlerinde ve okullarında Cumhuriyet aydınlığı taşıyan gül yüzlü öğretmenler  hep bir ağızdan; Gün gelecek, devran dönecek, yandaşlar, yalakalar, muhbirler, Cumhuriyet düşmanları halka hesap verecek, dediler.. Haberleri olsun. Akyol ve Günsan mutlaka görevlerine döneceklerdir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” (Zonguldak/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Paylan: TBMM’deki işçiler bile baretsiz çalışıyor

SONRAKİ HABER

Münih Güvenlik Konferansı yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...