16 Şubat 2017 15:45

Bodrumdaki ölümler hukuka uygunmuş!

Cizre'de 'sokağa çıkma yasağı' sırasında mahsur kaldıkları bodrumda öldürülen kişiler için yapılan suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

Paylaş

Şırnal’ın Cizre ilçesinde “sokağa çıkma yasağı” sırasında mahsur kaldıkları bodrumlarda öldürülen kişiler için Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu, takipsizlikle sonuçlandı. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, üç bodrumda yaşamını yitiren bazı kişilere ilişkin yapılan şikayeti, “Olayda hukuka uygun sebeplerin mevcut olduğu anlaşıldığından” kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

Savcılık, bazı gizli tanıkların ifadelerine dayandırdığı kararında birinci bodrumda yaralı halde mahsur kalan Muharrem Erbek (18), ikinci bodrumda mahsur kalan Yasemin Çıkmaz (17) ile üçüncü bodrumda mahsur kalan Ramazan Biriman’ın (22) “örgüt üyesi” olduklarına karar vererek, öldürülmelerinin yapılan operasyonun amacı kapsamı içerisinde olduğunu savundu. 

İTİRAZ EDİLDİ

Aileler, takipsizlik kararlarına dilekçe ile itiraz etti. İtiraz dilekçesinde soruşturmanın savcı değil şüpheli konumda olan güvenlik güçleri tarafından yapıldığı ifade edilerek, savcıların cenazelerin bulunduğu bodrumlarda herhangi bir inceleme yapmadığı hatırlatıldı. Operasyonda kullanılan silahlardan hiç bahsedilmediğini kaydeden ailelerin avukatları da, askerlerin sayısı, kimlikleri, boş kovanlar gibi detayların hiç verilmediğini vurguladı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Nuriye Gülmen'in eylemine saldırı, çok sayıda gözaltı var

SONRAKİ HABER

Beştaş tek kişilik hücrede!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...