16 Şubat 2017 11:34

Tüm Bel-Sen kayyımların faturasını açıkladı

Tüm Bel-Sen belediyelere atanan kayyımlar sonucu sendika üyesi 506 kişinin ihraç edildiğini, 354 kişinin açığa alındığını açıkladı.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, bölge belediyelerine atanan kayyımlar ve KHK'ler ile sendikalarına üye 506 kişinin ihraç edildiğini, 354 kişinin açığa alındığını açıkladı. Erol, kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi'nin açığa alma ve ihraçlar sonrası hizmet üretemez hale geldiğini söyledi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel–Sen) Genel Başkanı Ömer Salih Erol, kayyım atanan belediyeler ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan KHK'ler ile ihraçlar ve açığa almalarla ilgili sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya sendikanın bağlı olduğu konfederasyon KESK'in Eş Genel Başkanları  Şaziye Köse,  Lami Özgen, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve KESK'e bağlı sendika başkan ve yöneticileri katıldı.

Genel Başkan Ömer Salih Erol, toplantıda belediyelere kayyım atanmasına tepki göstererek, “Sendikamızın üyelerinin olduğu belediyelerde adeta kıyım politikaları sürdürülmektedir. Önce halkın iradesiyle seçtiği belediye yöneticileri hapse atılarak halkın iradesi gasbedilmiş sonra sendikamız üyesi yüzlerce kişi işlerinden edilmiştir. Son olarak sendikamız Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreterimiz Ferit Epözdemir görevinden uzaklaştırılmıştır. Sadece Van ilinde 4 üyemiz ihraç edilmiş, 257 üyemiz açığa alınmıştır. Van Büyükşehir Belediyesi'nde yerel yönetim hizmetleri üretimlemez hale gelmiştir” diye konuştu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çıkarılan KHK'lerin hukuksuz işten atma aracı haline geldiğini ifade eden Erol, KHK'lerle sendikalarına üye 506 kişinin ihraç edildiğini, 354 kişinin açığa alındığını açıkladı.

'HAYIR' DİYENİ TERÖRİST İLAN EDİYORLAR'

Toplantıda konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, KHK'lerle işten atma ve ihraçların temelsiz olduğunu söyleyerek, “OHAL bürolarına talimat verilerek, 'Buna şuna yakın isimler var mı?' deniyor. Dayanaksız olarak insanları işinden etmek gayri vicdanidir. Bu kadar insanlık dışı iktidar abat olmak istiyor ancak sonları berbat olacak” dedi. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, belediyelere atanan kayyımların “terör”le ilişkilendirilmeye çalışıldığı gibi Anayasa referandumunda “hayır” diyecek olanlarında “terörist” ilan edilmeye çalışıldığı söyledi. Hakverdi, “Evet' demeyecek olanlar terörist ilan ediliyor, tweet atan gençler gece yarı evlerinden alınıyor” dedi.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, AKP iktidarının Kürt düşmanlığı üzerinden tabanını konsolide etmeye çalıştığını belirterek, “Bu düşmanlık üzerinden halkın iradesiyle seçilen belediyelere el konuluyor” diye dikkat çekti. CHP PM üyesi Yıldırım Kaya ise CHP'nin 15 Temmuz mağdurları için kurduğu mağdur masasında çalışma yürüttüğünü hatırlatarak, “7 aydır AKP mağdurlarının sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. 1 milyonun üzerinde insan mağduriyet yaşıyor. 8 saat önce doğum yaşamış anneyi bile cezaevine götürecek kadar gözleri dönmüş” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu HDP’li Demirel’in davası referandumdan sonraya kaldı

SONRAKİ HABER

Ata ve Mızrak'ın davası yine ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...