15 Şubat 2017 12:26

Zırhlı araçlar tarafından ezilen çocuklar Soylu'ya soruldu

Dargeçit'te 9 Şubat günü zırhlı araç tarafından ezilerek yaşamını yitiren 7 yaşındaki Berfin Dilek'in ölümü Meclise taşındı.

Paylaş

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 9 Şubat Perşembe günü okuldan eve dönerken zırhlı aracın ezmesi sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Berfin Dilek’e ilişkin Meclis Başkanlığına soru önergesi veren HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, bugüne kadar kaç çocuğun bu şekilde öldüğünü sordu.

7 Haziran 2016 günü Cizre’nin Alibey Mahallesi’nde yine zırhlı aracın çarpmasıyla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Bünyamin Bayram ile 24 Ekim 2016 günü Cizre’nin Nuh Mahallesi’nde aynı şekilde hayatını kaybeden Hakan Sarak’ı hatırlatan Sancar, bu ölümlerin nedenlerini sordu.

Ölümlerin çatışmaların yoğun yaşandığı bölgelerde olmasına dikkat çeken Sancar, “Toplumun korunmaya belki de en muhtaç kesimi olan çocuklar, zarar görmeye en açık kesimi oluşturmaktadır. Çatışmalar sona erse bile, ateşli silahların artıkları ile son olayda olduğu gibi zırhlı araçtan kaynaklanan can kayıpları devam etmektedir” ifadesinde bulundu.

Sancar, konuya dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:
- 1 Kasım 2015’ten bu yana, çatışmaların yoğun olarak devam ettiği bölgelerde hayatını kaybeden çocuklarla ilgili sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
- 1 Kasım 2015’ten bu yana kaç çocuk, çatışmaların yaşandığı bölgelerde çatışmalar nedeniyle hayatını kaybetmiştir?
- 1 Kasım 2015’ten bu yana çatışmalarda kullanılan silahlardan veya ateşli silahların artıklarından kaynaklanan yaralanmalar sonucunda kaç çocuk hayatını kaybetmiştir?
- Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde çocukların korunması için ne tür önlemler alınmaktadır? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Zarokistan Türkçe kreşe dönüştürüldü

SONRAKİ HABER

Ovacık'ın köy yollarında kardan koridor oluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...