15 Şubat 2017 10:30

'Üniversiteler çorak bir havzaya dönüşüyor'

686 sayılı KHK ile Çukurova Üniversitesinden ihraç edilen akademisyenler üniversite öğrencileri ve akademisyenler tarafından uğurlandı.

Paylaş

OHAL kapsamında 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen barış bildirisi imzacısı Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yard. Doç. Dr. Esengül Ayyıldız, Yard. Doç. Dr. Jale Özata ve Yard. Doç. Dr. Taylan Koç, öğrencileri ve akademisyenler tarafından  İletişim Fakültesinden uğurlandı. Uğurlamaya Eğitim Sen, Ziraat Mühendisleri Odası, Adana Tabip Odası destek verdi. İletişim Fakültesinde yapılan eylemde akademisyenler kalemlerini havaya kaldırarak "Döneceğiz" dedi. Akademisyenler verdikleri mesajda bir akademisyen daha ihraç edilmesin, ihraçlar geri dönsün diye sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

'ÜNİVERSİTELER KAN KAYBETTİ'

Çukurova Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Pof. Dr. Haydar Şengül, KHK'lerle binlerce çalışanın 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin gerekçesi ile bağdaşmayan şekilde işlerinden olduklarını, en verimli olabilecekleri yerlerden çıkarıldıklarını ifade etti. İhraç edilen akademisyenlerin üniversitelerin en yetkin, en birikimli, en vicdanlı ve onurlu insanları olduğunu ifade eden Şengül, "Yoklukları ile üniversitelerimiz daha çorak bir havzaya, daha kısır bir iklime dönüştü. Üniversiteler daha da geriledi, kan kaybetti" dedi. Anayasa değişikliğine gidildiği bir dönemde uluslar arası alanda ismi olan Anayaasa Hukuku anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. İbrahim Kaboglugibi bir ismin ihraç edilmesinin bir kara mizahı oluşturduğunu söyledi. Alman pazın hikayesinde olduğu gibi sessizce sıranın kendilerine gelmesini beklemeyeceklerini ifade eden Şengül, "Susmayacağız" dedi. 

'DİKKAT ÇEKİLMESİ GEREKEN TEK ŞEY SAVAŞIN HÂL SÜRMESİ'

Barış bildirisine de imza atan akademisyenlerden Yard. Doç. Dr. Esengül Ayyıldız, 7 Haziran'dan beri her gün yaşanan patlamalar, ölümler karşısında ihraç edilmelerinin önemi olmadığını belirterek "Biz mesleğimizi yapmaya devam ederiz. Kurumlardan ihraç edildik. Mesleğimizden ihraç edilmedik. Dikkat çekilmesi gereken tek şey savaş hala sürüyor" dedi. 

'SÖYLEDİKLERİMİZDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Bir gün mutlaka geri döneceklerini ve kazanacaklarını ifade eden Yard. Doç. Dr. Taylan Koç, "Bu ülkede asker, polis, sivil hiçbir insanın ölmediği huzur içinde, eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşadığı güzel bir yaşam kuruluncaya dek söyledikleri sözlerden bir gram geri adım atmayacaklarını ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

  • Akademisyenler kalemlerini kaldırarak ihraçları protesto etti.
ÖNCEKİ HABER

Nişantaşı Kampüsünde ihraç edilen akademisyenler uğurlandı

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi'nde işçiden hocalara vefa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...