15 Şubat 2017 09:45

Rusya'dan ABD'ye yanıt: Kırım'ı iade etmeyeceğiz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Beyaz Saray'ın 'Kırım'ın Ukrayna'ya geri verilmesini bekliyoruz' açıklamasına tepki gösterdi.

Paylaş

Basın mensuplarının Washington'dan gelen Kırım açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya, Ukrayna'daki krizin yatışması için çaba göstermeye devam ediyor ve şimdiye dek olduğu gibi sabırlı ve tutarlı olarak ABD de dahil olmak üzere partnerlerimize Kırım'ın Rusya topraklarına katılmasının nedenlerini açıklama niyetinde. Ancak Kırım'ın iadesi söz konusu değil ve bu konuyu yabancı partnerlerimizle tartışmayacağız" dedi.

Sputnik'in haberine göre "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in partnerlerine ve görüştüğü kişilere Kırımlıların Rusya'dan koruma isteme ve Rusya'nın bir parçası olma kararı almalarının nedenlerini sabırlı ve oldukça tutarlı bir şekilde açıkladığını biliyorsunuz. Devlet Başkanı, Ukrayna'da meydana gelen ve yurtdışından finanse edilen darbeyi oldukça sabırlı ve tutarlı bir şekilde açıklıyor" diye devam eden Peskov, Rusya'nın Kırım'la ilgili argümanlarını Washington da dahil olmak üzere yabancı partnerlerine farklı düzeylerde ve detaylı olarak anlattığını söyledi.

'TRUMP'IN KABİNESİNİN SON HALİNİ ALMASINI BEKLEMELİYİZ'

Öte yandan Rusya ve yeni ABD yönetimi arasındaki ilişkilerin henüz kurulmadığına da dikkat çeken Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın kabinesinin nihai halini almasını beklemeleri gerektiğini kaydetti.

Peskov, kabine netleştikten sonra ABD ile temas kurulmasını, Kırım konusunu ABD'li partnerlere etkili, sakin ve yapıcı bir şekilde anlatmayı umduklarını sözlerine ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, dünkü basın toplantısında "ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın, Kırım'ı Ukrayna'ya geri vermesini bekliyor" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Kimsenin giyim tarzıyla uğraşamazsınız

SONRAKİ HABER

Betam: İşsizlik giderek artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa