15 Şubat 2017 08:01

KESK: Özgür basın susturulamaz

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Anıtpark’da yapılmak istenen açıklama sırasında basın emekçilerinin darp edilmesini kınadı.

Paylaş

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, önceki gün Anıtpark’da yapılmak istenen açıklama sırasında basın emekçilerinin görüntü almasının engellenmeye çalışılmasını ve darp edilmesini kınadı.

Kamu Emekçileri Sendikası Kocaeli (KESK) Kocaeli Şubeler platformu düzenlediği basın açıklamasıyla Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Anıtpark yerleşkesinde, ihraçlara karşı yapılmak istenen basın açıklamasına saldıran polisin gazetecileri de darp etmesini kınadı. 

Yapı Yol-Sen Şube Binasında gerçekleştirilen açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ethem Kartal, “Yapılan polis şiddetini, hiçbir hukuksuz uygulamayı kabul etmiyoruz. Basın emekçisi arkadaşlarımıza yapılan bu şiddeti kınıyor, sorumluların derhal cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

'KOCAELİ VALİSİNE SESLENİYORUZ'

6 gazetecinin polisin şiddetine maruz kaldığını belirten Kartal, "Dün yaşanan arbede sırasında haber takibi yapan 6 gazeteci polisin saldırısı sonucu darp edilmiştir. Gazete emekçisi arkadaşlar basın kartlarını göstermelerine rağmen, polis tarafından şiddete maruz kalmıştır. Ayrıca görüntü almaları engellenerek tehdit edilmişlerdir. Polis tarafından bir gazete emekçisi arkadaşımız bilinçli olarak tekmelenmiştir. Bir diğer gazete emekçisi arkadaşımız ise polis kalkanıyla koluna aldığı darbe sonucu hafif şekilde yaralanmıştır. Buradan bir kez daha Kocaeli Valisine ve Kocaeli Emniyetine sesleniyoruz. Yapılan bu hukuksuz uygulamaları derhal durdurun. 10 dakikalık bir basın açıklamasına izin vermeyerek, şehri savaş alanına çevirerek, basın açıklaması yapmak isteyenleri bu şekilde gözaltına alarak ve gazetecileri darp ederek hiçbir şey elde edemezsiniz. Bu antidemokratik uygulamalar en geri kalmış ülkelerde bile yaşanmamaktadır. Hem şehrimizi hem de ülkemizi bu hukuk dışı ve şiddet dolu görüntülerle tüm dünyaya rezil etmektesiniz” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kanada yerlilerinin adalet zaferi

SONRAKİ HABER

İzmir'de ‘Dersimi Seçiyorum, Dinimi Öğreniyorum’ kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...