15 Şubat 2017 07:15

Depremzede öğrenciler konteynerlerde eğitime başladı

Çanakkale'de 6 Şubat'tan bu yana süren depremler nedeniyle eğitim hayatları sekteye uğrayan öğrenciler konteyner sınıflarda derse girdi.

Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'tan bu yana süren depremler nedeniyle 9 gündür eğitimin yapılamayan 7 köyden 3'ü olan Gülpınar Köyü, Babakale Köyü ve Paşaköy'de, kurulan konteynerde bugün eğitime tekrar başlandı. 

Ayvacık ilçesinde 24 yerleşim yerinde hasara yol açan depremler nedeniyle 7 Şubat Salı gününden itibaren Gülpınar, Babakale, Paşaköy, Tuzla, Kösedere, Yukarıköy ve Korubaşı köylerinde okullar tatil edildi. Depremlerin devam etmesi nedeniyle bu köylerde eğitim yapılamamıştı. Depremin meydana geldiği 6 Şubat Pazartesi günü de okullarına gidemeyen öğrenciler toplam 9 gündür eğitim öğretim yapamıyordu. Bu süreç içinde depremzede öğrenciler için konteyner okul kurulması için çalışma başlatıldı. Gülpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesi ile Babakale Köyü ile Paşaköy'de İlkokul bahçelerine konteyner kurulumu yapılarak bu üç okulda eğitime bu sabah tekrar başlandı.

Gülpınar'daki liseye 8 köyden taşımalı eğitim yapıldığı belirtildi. Gülpınar'daki lisede 85 öğrenci, 7 konteyner sınıfta eğitime başladı. İdareciler ve öğretmenler ise 2 konteyner da toplandı. Konteynerlerin içine elektrikli ısıtıcı kondu. Soğuk hava nedeniyle öğrenciler bu ısıtıcının etrafında toplanarak ısınmaya çalıştı. 12'nci sınıf öğrencilerinin bulunduğu konteynerde 17 öğrenci yer aldı. Öğrencilerden 4'ü depremde yıkılan ya da hasar gören evleri nedeniyle konteyner evlerde kaldıklarını, eğitime de konteyner sınıflarda devam ettiklerini söyledi. Sömestir tatilinin sonrasında deprem nedeniyle bir kez daha okuldan uzak kaldıklarını belirten öğrenciler, YGS sınavına gireceklerini ve bu şartlarda sınava hazırlanmanın kendileri için çok zor olacağını belirtti.

İl Mili Eğitim Müdürlüğü, deprem nedeniyle 7 Şubat'tan 10 Şubat arasında ilçe genelinde eğitime ara vermişti. Depremin yaşandığı 6 Şubat'ta ise çoğu öğrenciler okula gitmemiş, sabah giden öğrenciler ise deprem yüzünden evine dönmüştü. (Çanakkale/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş tahliye talepli dilekçeyi Diyarbakır’a yolladı

SONRAKİ HABER

El Bab'da askeri araç devrilmesi sonucu 3 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...