14 Şubat 2017 11:05

‘Hastane yöneticileri şiddetle değil, ihraçlarla uğraşıyor’

Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde sağlık emekçilerine yönelik saldırıya sağlık örgütleri tepki gösterdi. 

Paylaş

Sağlık örgütleri, Ankara Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde durumu daha acil bir hastaya baktıkları için hasta yakını tarafından darbedilen meslektaşlarına sahip çıktılar. ATO ve SES tarafından yapılan açıklamada hastane yöneticilerin şiddeti önlemek yerine ihraçlarla uğraştığı ifade edildi. 

Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde sağlık emekçilerine yönelik saldırıya sağlık örgütleri tepki gösterdi. Pazar günü halsizlik şikayetiyle acile gelen bir hastanın yakını, durumu daha acil bir hastaya baktığı için sağlık emekçilerine saldırdı. 

Konuya ilişkin hastane önünde ortak açıklama yapan Anakra Tabip Odası (ATO) ile Sağlık ve Sosyal Güvenlk Emekçileri Sendikası (SES) çıkan tartışmadan sonra saldırganın hiçbir güvenlik engeline takılmadan yine hastaneye gelerek 3 meslektaşlarını darp ettiğine dikkat çektiler. Açıklamada konuşan SES Ankara Eş Başkanı Hüsnü Yıldırım, daha öncede bu hastanede benzer şiddet olaylarının yaşandığını kaydetti. Yıldırım, “Neredeyse tartışmasız tek bir gün dahi geçmezken hastane yöneticileri özelliklede acil servis sorumluları ne işle meşguller anlatalım. Düne kadar bu hastanede 3’ü acil serviste görevli ve işini en iyi şekilde yapma gayreti içinde olan 4 üyemizin fişlenmesi ve ihraç edilmesi gibi işlerle uğraşmaktalar. Sağlık hizmeti ciddi bir iştir. Ancak tüm mesaisini sağlık emekçilerini siyasi görüş ve yaşam tarzları üzerinden fişlenmesine ve akabinde cezalandırılmasına ayıran ciddiyetsiz, liyakatsız ve idarecilik yapamayan idareciler yaşanan şiddetten doğrudan sorumludurlar” dedi. 

2015-2016 yılı verilerine göre 24 saatte ortalama 31 sağlık çalışanının görevi başında şiddete uğradığını belirten Yıldırım, bunların üçte birinin fiziksel şiddet olduğunu dile getirdi.  Alındığı söylenen sözde tedbirlerin ise işe yaramadığını söyleyen Yıldırım, Sağlık Bakanı’na seslenerek “Artık Yeter! Sizin göreviniz halkın sağlığını korumaktır, sağlık çalışanlarını korumaktır. Sermayeye halkın sağlığından, hastalığından para kazandırmak sizin işiniz değildir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tarım enflasyonunda büyük artış

SONRAKİ HABER

Levent Tüzel: Sermayenin istediği gibi at koşturmasına hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...