14 Şubat 2017 06:31

İhraç yetmedi kınama cezası verdiler

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter’e bir de kınama cezası verildi.

Paylaş

6 Ocak’ta yayınlanan 679 sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter’e bir de kınama cezası verildi. İhracından 17 gün sonra kınama cezası alan Yiğiter, Rektöre seslenerek “Tarafsız olması gereken bir makamda oturup iktidar partisinin siyaset akademisinde görev aldığınızdan ötürü ben sizi kınıyorum” dedi.

Yiğiter’e yeni tebliğ edilen kınama cezası ihraçtan 17 gün sonra yani 23 Ocak’ta verilmiş.

Üniversitenin Ank-Club isimli mail grubunda Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in AKP siyaset akademisinde ders vermesini gündeme getirdiği için açılan soruşturma sonucunda disiplin kurulu Yiğiter’e “Rektörü itibarsızlaştırma” suçlamasıyla ceza verdi.

‘SARAYIN İBİŞİ OLMADIM, OLMAYACAĞIM’

Daha önce de ceza verilmesi nedeniyle ceza indirimi verilmediği belirtilen tebligata tepki gösteren Yiğiter, disiplin kuruluna şöyle seslendi; “Çok yüksek itibarınıza zeval getirdiğim için beni kınamışsınız. Ben sarayın ibişi olmadım, olmayacağım. Ben yasama işlevini ele geçirip, üniversitesinden hocalarını attıran bir üniversite katili de değilim,kampüs girişinde hocalarını, öğrencilerini dövdüren bir ibiş de değilim. Sözkonusu soruşturma özelinde ise, tarafsız olması gereken bir makamda oturup iktidar partisinin siyaset akademisinde görev aldığınızdan ve ayrıca iktidar partisinin propaganda faaliyetlerine dahil olduğunuzdan  ötürü ben sizi kınıyorum ve kabarık sicilinizden ötürü takdir indirimi uygulamıyorum hakkınızda. Tarih önünde de hukuk önünde de hesap vereceksiniz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dink, Şık için yazdı: Senin tutuklandığın dava bitmiştir

SONRAKİ HABER

‘#Hayır İçin Çalıyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...