13 Şubat 2017 06:13

Kamyon kasasında ölen 15 işçinin tazminatı fazla bulundu

Manisa Gölmarmara'da 15 tarım işçisinin yaşamını yitirdiği iş cinayetinde sigorta şirketi tazminat miktarını fazla buldu.

Paylaş

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde 6 Temmuz 2015 tarihinde Hacıevler Mahallesi'nde asma yaprağı toplamaya giden kamyonet ile süt tankerinin çarpışması sonucu 15 tarım işçisinin can verdiği iş cinayetinin ardından açılan dava, süt tankeri şoförü Ercan İşleli'nin 15 yıl hapis cezası almasıyla sona ermişti. Karar sanık avukatlarınca temyize gönderilirken, Akhisar Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan ve halen devam eden tazminat davalarında ise kriz yaşandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15 tarım işçisinin yakınları için açılan tazminat davasında uzun zamandır beklenen bilirkişi raporları mahkemeye ulaştı. Raporda, “Destekten Yoksun Kalma Tazminatı” olarak aile başına 100 ile 300 bin lira arasında bedeller ödenmesi istendi.

SİGORTA ŞİRKETİ RAKAMI FAZLA BULDU

Tazminat ödemelerini yapacak sigorta şirketi ise işçilerin ailelerine ödenecek bu rakamı fazla buldu. Bilirkişi raporuna itiraz eden şirketin itirazı kabul edildi. Tazminat ödemesinin belirlenmesi için yeniden inceleme yapılması bekleniyor. Tazminat davasına ilişkin konuşan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, şirketin sürekli ödeme taleplerini reddettiğini belirtti.

Davanın takipçisi olduklarını belirten Arslan, “Davayı adli yardımdan görevlendirdiğimiz meslektaşlarımız takip ediyor. Ceza davasını da takip ediyoruz. Bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YETKİLİLER SORUMLU TUTULMADI

Öte yandan süt tankeri şoförünün 15 yıl hapis cezası aldığı davanın Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamesinde, yalnızca kazaya karışan tanker şoförü suçlu görüldü. Kazada temel faktör olarak yer alan ve ölüm yolu olarak anılan Salihli-Gölmarmara-Akhisar Karayolu’nun 1994 yılından bu yana onarılmamasına rağmen yetkililerde herhangi bir sorumluluk aranmadı. Mevsimlik tarım işçilerini kamyon kasasında taşıyarak ölüme mahkum eden patron ve dayıbaşılarının isimleri bile anılmadı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Van'da 11 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Medeni Yıldırım'ın öldürülmesinde etkin soruşturma yapılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa