12 Şubat 2017 11:49

Tüm Bel-Sen kongresinde 'hayır' çağrısı yapıldı

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi'nin kongresinde OHAL’e tepki ve tek adam sistemine ‘Hayır’ öne çıktı.

Paylaş

Kocaeli’de KESK’e bağlı sendikalarda genel kurul süreci Tüm Bel-Sen ile başladı. Toplam 385 üyesi bulunan Tüm-Bel-Sen Kocaeli Şubesi’nin 6’ncı Olağan Genel Kurulu Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye KESK’e bağlı sendikaların başkanları, siyasi parti ve kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kongrede oy kullanma hakkı buluna 61 delegenin 56’sının oyunu alan Erdal Karakuş yeniden başkan seçildi.

‘SIRA BANA GELMEZ’ DEME

Kongrede açılış konuşması yapan eski milletvekili ve Harb-İş eski Şube Başkanı Bekir Yurdagül, “OHAL’de çıkarılan KHK ile anayasa hukuk uygulanmaz hale geldi. Keyfi bir yönetim hüküm sürmeye başladı. Bizler de Kocaeli Demokrasi Girişimi adı altında örgütlendik” dedi. Referandumun ülke gündeminde olduğunu belirten Yurdagül, “Tek kriterleri benden misin, değil misin. Kimse sıra bana gelmez diye düşünmemeli. Kamuda kendileri gibi düşünmeyen insan kalmayacak. Ülkemizi seven bizler 16 Nisan’a kadar 7/24 çalışmak zorundayız” diye konuştu.

OHAL KALKMALI

Şube Başkanı olarak seçilen Erdal Karakuş da OHAL ve darbe girişimini fırsat bilen iktidarın kendilerinden saymadıkları herkesi tasfiyeye giriştiğini söyledi. “Belediyelerde siyasi adam kayırma, görevde yükselmede adaletsizlik, kendinden olmayana negatif ayrımcılık bitmek bilmiyor” diyen Karakuş, kadınlara ayrı bir baskı yapıldığını ve emekliliğe zorlamaların artarak devam ettiğini belirtti. Karakuş, OHAL’in kaldırılmasını gerektiğini ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da Yeni e dergisi okuyucularıyla buluştu

SONRAKİ HABER

Gazete dağıtımcısı Aydın Aşır serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...