12 Şubat 2017 07:36

Akraba ziyaretinde engelli çocuğa istismar

Adana’da bedensel ve zihinsel engelli 11 yaşındaki kız çocuğu, ziyaret için gittikleri akrabalarının istismarına maruz kaldı.

Paylaş

Adana'da bedensel ve zihinsel engelli 11 yaşındaki kız çocuğu S.C., dedesi ile birlikte gittikleri akraba ziyaretinde iddiaya göre yakınları 20 yaşındaki E.A.'nın fiziksel tacizine maruz kaldı. Eve dönen kız çocuğunun yaşadıklarını anlattığı annesi R.C.'nin şikayeti üzerine E.A. gözaltına alındı.

Tellidere Mahallesi'nde oturan R.C., eşi cezaevinde yattığı için bedensel ve zihinsel engelli kızı S.C.'yi rehabilite merkezine bırakıp, iş aramaya gitti. Öğle saatlerinde, dedesi S.C.'yi etüt merkezinden alıp, Sümer Mahallesi'nde oturan akrabasını ziyarete gitti. Bu sırada evde bulunan E.A. engelli kıza fiziksel tacizde bulundu.

Yaşadıklarını dedesine anlatamayan engelli çocuk, durumu annesine anlattı. Kızının anlattıkları üzerine R.C., kayınpederi ile tartışmaya başladı. Tartışma sokağa taştı, olaya komşularda tanık oldu. R.C. polisi arayarak 'taciz' ihbarında bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, anneyi güçlükle sakinleştirdi.

‘O ADAMLAR ABDESTLİ’ SAVUNMASI!

S.C.'nin yalan söylediğini ileri süren akrabaları ise genç kadına, “Sen akşama kadar erkeklerle geziyorsun, kızına sahip çıkmıyorsun. O adamlar abdestli-namazlı insanlar öyle bir şey yapmaz” dedi.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince dinlenen S.C.'nin verdiği bilgiler sonrasında E.A.  gözaltına alındı. Polis olay ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gülben Ergen ve Berna Laçin'den İrfan Değirmenci'ye destek

SONRAKİ HABER

Öğrenci döven okul müdürüne 1,5 yıl hapis istemiyle dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...