12 Şubat 2017 06:08

İşçiler: Şirvan'dan Soma’ya ‘Hayır’ için gerekçemiz çok

Denizli’de işçiler başkanlık referandumunu tartışıyor. İşçiler Şirvan’dan Soma’ya yaşanan tüm iş cinayetlerinin ‘Hayır’ için gerekçe olduğunu söyledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın onayından geçen anayasa değişikliğine referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını söyleyen Denizlili işçiler, Şirvan’dan Soma’ya yaşanan tüm iş cinayetlerinin ‘Hayır’ için en büyük gerekçeleri olduğunu söyledi.

‘ELİMİZLE KENDİ MEZARIMIZI KAZMAYALIM’

Başkanlık sistemi ile birlikte grev yasaklarının artacağını söyleyen Doğalgaz tesisat işçisi Mehmet Çatalbaşoğlu, “Başkanlık sistemi ile birlikte patronlar işçileri istediği şekilde köleleştirecek, ücretleri keyfi şekilde belirleyecek. Başkanlık sistemi yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapacak” dedi.

Başkanlık sistemi ile birlikte çocuk işçilerinin sayısında da artış olacağına vurgu yapan Çatalbaşoğlu, “Bütün işçiler, emekçiler, kadınlar olarak kendi ellerimizle kendi mezarımızı kazmayalım. Bütün emekçiler çalıştıkları alanda ‘Hayır’ kampanyasını örgütlemeli” ifadelerini kullandı.

‘HÜKÜMETE İNANMIYORUZ!’

İnşaat işçisi Mehmet Diler de başkanlık sistemi ile hiç bir işçinin haklarını savunamayacağını dile getirdi. “İradesiz bir insan köledir” diyen Diler, anayasa değişikliğinde işçilerden yana hiçbir düzenlemenin olmadığına dikkat çekti. Hükümetin açıklamalarının da inandırıcı olmadığını söyleyen Diler, “Bu bile ‘Hayır’ deme gerekçesi” diye konuştu.

‘HAYIR’ İÇİN GEREKÇEMİZ ÇOK’

Bir diğer inşaat işçisi Erol Beler ise “Alım gücü azalan, ücretlerinde hiçbir iyileştirme olmayan, iş güvenliği olmayan bir sistemdeyiz şu an. Başkanlık sistemi ile birlikte bu sorunların düzeleceğine inanmıyorum. Var olan haklarımızda gasp edilecektir. Sendikal haklarımız zaten yok; başkanlıkla birlikte daha da kötü olacak. Bunlar bile ‘Hayır’ için yeterli” ifadelerini kullandı.

İş cinayetlerine de değinen inşaat işçisi Beler, “Soma’da madenci yakınlarının tekmelendiğini kimse unutmamalı. İş vereni kollayan bir zihniyet var. O zihniyet yıllardır Türkiye’yi yönetiyor. Şirvan’dan Soma’ya iş cinayetlerinin ortağı olmamak için bütün emekçiler ‘Hayır’ demelidir” dedi. (DİHABER)

İnteraktif Sayfa: Anayasa değişikliği paketinin madde madde ayrıntılı değerlendirmesi...

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü'nde tehlike çanları

SONRAKİ HABER

Akın Birdal’dan ‘Hayır’ kampanyalarının engellenmesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...